Sedaj so že stari, a spet nastopajo. Tudi našo državo so obiskali. (foto: Flickr / Wikipedia)

Svetovni mediji poročajo, da se je legendarna švedska skupina ABBA spet zbrala skupaj po skoraj 40 letih. Čeprav so člani že v letih, ko bi morali uživati življenje upokojencev, naj bi odšli na turnejo, ki so jo načrtovali že od leta 2016 naprej, a ves čas prestavljali.

No, naši viri pa so nam sporočili, da je skupina s turnejo že začela in da je nedavno v tajnosti obiskala Slovenijo. V noči z 21. na 22. avgust so se člani skupine mudili v velikem šotoru v parku Lazarinijeve graščine v Valburgi pri Smledniku in izvajali uro in pol trajajoči koncert na poroki medvoškega župana Nejca Smoleta. Projekt je bil izveden v nočnih urah, tako da se je tam zabavalo kakih 50 ljudi, vaščanom pa se ni niti sanjalo ni, kakšne slavne osebe so tam koncertirale sredi noči.. Za zanimivost naj povemo, da so kot predskupina nastopili ansambel Zaka’ pa ne. Sicer pa so s svojim nastopom novo pot medvoškega župana pospremili tudi ansambel Zupan in Iztok Mlakar.

Menedžer skupine Abba nam je sicer kasneje potrdil, da so člani res imeli nastop, kar so nam potrdile tudi priče dogodka. Koliko je stal nastop, ni znano, so bili pa člani na poti iz Italije v Gradec, tako da je bila Valburga zanje le vmesna postaja.

R. V.