Turškega zvezdnika so policisti pridržali... (foto: posnetek zaslona)

Bülent Polat, znani turški TV zvezdnik, si bo svoj obisk v Sloveniji dobro zapomnil. Ko se je vračal proti Zagrebu, od koder je nato poletel v rodno Turčijo, so ga na počivališču Starine obstopili policisti in mu nataknili lisice, češ da iščejo tatu, ki je v zadnjem času v Krškem grdo okradel več trgovin.

Izkazalo se je, da se je zgodila huda pomota, saj policisti sploh niso vedeli, da so prijeli znanega turškega igralca, iskali pa so prebivalca Kerinovega grma, ki ima sicer kar debelo policijsko kartoteko. Polat jim je šele po polurnem pregovarjanju uspel dokazati, da ni tisti, ki ga iščejo. Nato so ga izpustili in se mu opravičili. Svojega leta v Istanbul seveda ni zamudil, je o incidentu obvestil turško veleposlaništvo v Ljubljani.

Turška veleposlanica Aylin Taşhan je ob tem izrazila veliko zaskrbljenost zaradi dejstva, da slovenska policija izvaja represijo proti turškim državljanom, ki v Slovenijo prihajajo legalno, medtem ko ilegalnim migrantom s turškim državljanstvom ne zaračuna niti evra globe.

Polat je sicer tudi ljubljenec slovenskega občinstva zaradi svoje vloge v nadaljevanki »Vedno tvoja«.

R. V. 

Tako je bil prepričljiv, da so ga celo policisti vzeli preveč zares. (foto: posnetek zaslona)