Pierce Brosnan (desno) je s svojim izgledom postal razlog, zakaj so za vlogo agenta 007 začeli snubiti Zvezdana Martiča (levo). (foto: Nova24tv.si, Wikipedia)

Vse od premiere zadnjega filma o agentu 007 “Ni časa za smrt”, kjer je glavni junak filma James Bond še zadnjič nastopil s podobo igralca Daniela Craiga, se vrstijo ugibanja, kdo bi bil lahko njegov naslednik. Za zdaj to še ni znano, vendar pa je lestvica najbolj verjetnih kandidatov dobila novega člana. 

Producentska hiša EON je namreč sporočila, da bo širila nabor igralcev in da v poštev pridejo tudi tisti, ki niso po rodu iz Britanije, pomembno je, da dobro obvladajo t. i. visoko angleščino in da so močnega karakterja – karkoli bi že to pomenilo. Pri izboru pa se znova nagibajo k nekomu, ki bo manj podoben Danielu Craigu in nekoliko bolj njegovemu predhodniku – to je bil Pierce Brosnan, ki je upodobil agenta 007 med leti 1995 in 2002.

“Lahko potrdimo, da smo našli takega kandidata. Ne samo, da je podoben, ima tudi jeklen temperament, priimek nas spominja na nekdanjega šerifa v Kninu, to pomeni, da je iz pravega testa. Le frizuro ima nekoliko preveč kuštravo, medtem ko se je predsednik vlade njegove države že postrigel, tako da se bo moral zgledovati po njem. Skratka, nova zvezda je rojena, prihaja iz Slovenije,” je za naš portal potrdila producentka Barbara Broccoli.

Na pripombo, ali ne bo prevelik škandal, če bo na koncu izbran kandidat, ki ne bo Britanec, pa iz EON-a odgovarjajo, da je v času globalizma lahko tudi vsak Rus Britanec, če to želi. “Saj je tudi Craig podoben Vladimirju Putinu, pa kaj potem,” nam je odgovoril vir iz omenjene producentske hiše. In ker se znova obnavlja hladna vojna, želijo v igro vrniti nekoga, ki bo po izgledu možat kot Brosnan in bo imel njegove poteze. “Pravilne izgovorjave angleščine pa ga lahko mi naučimo,” so sporočili.

No, seveda smo hitro ugotovili, da je ta kandidat Zvezdan Martič, znano novinarsko ime iz Slovenije, sicer pa novoimenovani predsednik uprave RTV Slovenija.

Uspelo pa nam je izvedeti tudi, zakaj je o odhodu z RTV Slovenija razmišljala Tanja Starič. Vir nam je povedal, da so Tanjo pred 30 leti že ugrabili Martičevi policaji in noče tvegati, da bi se to zgodilo še enkrat.

Albert B. Cvetačnik, dopisnik iz Londona