Hudo bo vroče zaradi te skupine. (foto: Facebook)

Kot pravijo naši viri, se v zadnjem času vse bolj omenja možnost stavke in upora v cerkvenih vrstah, saj naj bi nekateri duhovniki napovedali, da bodo vrata cerkva, za katerih skrbijo, zaprli in zaklenili, ker jih vodstvo noče poslušati. O razlogih pa nočejo javno govoriti.

Preverili smo, ali je dogajanje morda povezano z epidemijo covid19 oz. ukrepi ali morda tudi z iniciativo Dovolj.je. Izkazalo pa se je, da napovedana stavka ni povezana s tem. Šlo naj bi za škandal, ker se jeseni obeta izvedba maše za pokojne, na kateri naj bi kot glavni izvajalec nastopila metal-skupina Macellum Mentis, ki sicer izvaja skladbe s krščansko vsebino. Prav glasbeni slog, ki naj bi bil uporabljen na maši – izvajali naj bi jo kar v dvorani Tivoli, ker ne morejo dobiti dovolj velike cerkve, saj si obetajo udeležbo več tisoč ljudi – naj bi dvignil največ hrupa. Kdo naj bi vodil obred, ni znano, je pa že znano, da so škofje dali dovoljenje za njeno izvedbo.

Vendar se je zapletlo, saj je informacija o tem dogodku pripotovala do ustvarjalcev znanega multimedijskega portala s tradicionalno krščansko usmeritvijo Scutum Fidei, ki ga vodi ostrojezični Alen Koman. Slednji je razglasil tako rekoč križarsko vojno proti podivjanim modernističnim iztirjencem, ki blasfemično izrabljajo zakramente, v medijski obtok pa je nato prišla informacija, da se bo v Tivoliju s tihim privoljenjem škofov dogajala »črna maša«, medtem ko papež Frančišek močno omejuje pravoverne tradicionalno usmerjene katoličane s svojim motuproprijem »Varuhi tradicije«. Prav zato naj bi tudi prišlo do upora mnogih duhovnikov.

Vsi pa vendarle ne mislijo tako. Maše naj bi se skoraj zanesljivo udeležil pater Branko Cestnik. »Tudi zato, da bom končno sploh videl, kdo so to Macellum Mentis. Doslej so bili namreč anonimni,« je dejal za naš portal. Ali bo omenjena skupina v letošnjem letu nastopila tudi na festivalu Ritem srca, ki ga organizira radio Ognjišče, pa za zdaj ni znano.

R. V.