foto: posnetek zaslona

Potem ko je zakon o vladi na referendumu konec novembra dobil potrditev, je postalo jasno, da bo Slovenija dobila novo ministrstvo z zelo inovativnim imenom: ministrstvo za solidarno prihodnost.

Sedaj je tudi že jasno, da bo ministrstvo vodil Simon Maljevac. Minister za delo, družino in socialne zadeve ter koordinator Levice Luka Mesec je svojega bodočega ministrskega kolega že predstavil tudi tujim diplomatskim predstavnikom. Ob tem je tudi prejel čestitke Bolivarske republike Venezuele za politično inovativnost. “Tega nima še nobena evropska država, to je prava pot v demokratični socializem in v razvoj ekonomske demokracije,” so zapisali v sporočilu, ki ga je prejel Luka Mesec.

Po naših informacijah naj bi Venezuelce navdušilo tudi dejstvo, da bo novo ministrstvo vodil “mali človek”, ki pripada generaciji 1968, čeprav je rojen nekaj let kasneje. Kot pojasnjujejo, je bodoči minister Maljevac reinkarnirani Brincelj iz filma Kekčeve ukane iz leta 1968, kar je sicer tretji film o Kekcu. No, čeprav je Simon Maljevac za malenkost prevelik za sodobnega Brinclja. “Pri reinkarnaciji se stvari včasih malo zalomijo,” so nam pojasnili na tajništvu Levice.

Na potezo Levice so se odzvali tudi v Washingtonu. Kot so nam sporočili iz ameriškega veleposlaništva v Ljubljani, širjenje števila ministrstev ne pomeni nič dobrega. “To so Mesečeve ukane. Pardon, Mesečeve mene…” so nam povedali.

Joseph Van Dott