foto: STA

Čudim se, da je RTV Slovenija kar nekako pozabila na Ladislava Troho in njegove anticepilce, ki so pred nedavnim vdrli v zgradbo javne RTV in jih je potem morala odstraniti policija. Sami, kot pravijo ns RTVS,  nimajo ustreznih varnostnikov, čeprav je na naši državni RTV zaposlenih  menda nekaj čez 2.000 ljudi.

Še bolj pa se čudim, da so menda ti trohovci že kar nekaj tednov protestirali pred zgradbo RTV Slovenija, pa o tem RTV (čeprav je protestnike imela pred nosom) ni dnevno posnela in o tem poročala.

A morda se motim in teh posnetkov nisem videl le jaz, ker RTV Slovenija gledam redko, kajti navadno pri ogledih njihovih programov zaspim na kavču, s katerega leže gledam televizijo. To je sicer zame glavna prednost javne radiotelevizije.

In zato se rahlo strinjam z troharskimi protestniki, pa ne z njihovo anticepilno agendo, pač pa s tem, da so nemara tudi oni hoteli ob programskih vsebinah zaspati. Ko so namreč trohovci vdrli v zgradbo RTV in so rinili do prostorov informativnega programa, so jih potem policisti ustavili, trohovci (bilo jih je kar nekaj) pa so polegli po tleh in po mojem mnenju so hoteli tudi oni udobno zaspati ob gledanju RTV-sporeda.

Potem pa ti pride divja policija in miroljubne protestnika v ležečem stanju odvleče ven. Če bi se to zgodilo ob kakšnem kolesarskem protestu, bi skočila v zrak predvsem RTV Slovenija, obtoženi pa bi bili predvsem notranji minister Hojs in seveda Janez Janša. Po tem troharizmu pa nad policisti še vedno vlada Hojs in seveda Janez Janša, pa ni nobenega javnega protesta!

Preseneča pa me, da stranke KUL pa tudi RTVS, ki ima trumo raziskovalnih novinarjev (oziroma družbenopolitičnih delavcev, kot jih lahko z neomarksističnega stališča znova poimenujemo), še niso iznašle »dokazov«, da za trohovci stoji Janša. To bi zlahka dokazali, saj je bil Troha (še ne pojoči) major, ko je bil Janša obrambni minister.

Res pa bi bilo to nevarno, kajti Troha vodi anticepilce, in če bi se izkazalo, da za njim stoji Janša, bi večina Slovencev, ki jasno Janše ne mara, pohitela s cepljenjem proti kitajskemu virusu. Janša pa, pokvarjen kot je, bi si zasluge za cepljenje prilastil sam.

No, mene osebno pa najbolj skrbi, da bi k meni vdrla policija in me, ko spim na kavču pred televizorjem, odvlekla na zaslišanje. In zato sem sklenil, ne da ne bom več spal na kavču pred televizorjem, pač pa televizije, vsaj RTVS, sploh ne bom več gledal.

Bogo Sajovic