Znano je pravo ime ministrice, pa tudi kje so obtičali računalniki. (foto: Demokracija)

Očitno se uganka glede 13 tisoč računalnikov, ki jih je v imenu davkoplačevalcev nabavljala ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh, vendarle razpleta. Če se tednik Demokracija v novi številki sprašuje, kje so računalniki, smo odgovor dobili danes. 

In kaj je resnica o računalnikih? Vseh 13 tisoč računalnikov – brezhibno deluje. So na različnih lokacijah v pogonu in sodelujejo v bit-coin rudarjenju ob sodelovanju s Tino Gaber. S to tehnologijo naj bi Golobova vlada že v kratkem zakrpala proračunsko luknjo.

In kako smo ugotovili, da se računalniki uporabljajo za pridobivanje kriptovalut? Preprosto. Eden od naših bralcev nas je opozoril, da je dobil prošnjo za prijateljstvo kar od same ministrice, ki se v resnici imenuje Anna Frankie. Gre za Američanko, ki se je poklicno najprej udejstvovala najprej v Bolgariji, kjer je najprej delovala pod kodnim imenom Emily Stoyman, nato pa je prišla v Slovenijo, kjer jo je zaradi izredno dobrih referenc na področju kriptovalut najprej angažirala SD, nato pa še Gibanje Svoboda.

Ker pa mora za kriptorudarjenje pridobiti čim več sodelavcev, slovenska ministrica za digitalno preobrazbo Anna Frankie preko facebooka pošilja prošnje za prijateljstvo in tako pridobiva partnerje. Kot pravijo naši viri, mora v roku treh mesecev nabrati 13 tisoč partnerjev v poslu – ravno toliko, kolikor je računalnikov.

Sicer pa, foto dokaz pove vse:

foto: posnetek zaslona

Stojan Emilič Špirit