Borut Sajovic (foto: STA)

Stranka Gibanje Svoboda je končno predstavila prvo konkretno ime za vodenje ministrstva za zdravje. Kot je znano, ta resor sedaj že nekaj mesecev vodi kar premier Robert Golob sam.

A odslej ne bo več tako. Ministrstvo naj bi po novem vodila Valentina Prevolnik Rupel. Seveda v GS ob tem odločno zanikajo kakršnokoli povezavo z nekdanjim večkratnim ministrom za zunanje zadeve Dimitrijem Ruplom.

»Njene reference poznamo, je poznavalka zdravstvenega sistema, tudi financ, že od poletja se trudi za vsebino reform na ministrstvu,« pa je v današnji izjavi za medije povedal vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic. Ob tem je dodal, da ne drži, da v Gibanju Svoboda in na ministrstvu za zdravje ne delajo na reformah. »Konkretni izdelki bodo v javnost prišli v kratkem,« je napovedal Sajovic.

Glede na to samozavestno izjavo smo seveda preverili, o kakšnih izdelkih je tu govora. No, odkrili smo, da se Sajovic ni motil, saj v resnici obstaja Golobova tovarna reform, ki ji je prostor omogočil kar Sajovic, sicer nekdanji župan Tržiča. Ta prostor se nahaja v nekdanji tovarni obutve Peko v Tržiču, nam je zaupal vir.

Ob tem je nenavadno, da tovarna reform, za katero doslej nismo vedeli, obratuje že od jeseni lani, vendar ima težave, ker mora sama izdelovati tudi časovnice za izdelke, ki jih producira in pošilja na trg. Zaradi tega je javnost imela vtis, da reform ni in obstajajo samo časovnice. A odslej naj bi bilo drugače.

Je pa vir z ministrstva za obrambo pojasnil, da prve izdelke pričakujejo šele prihodnji teden, kar se ujema z napovedjo Boruta Sajovica. »Prej nam je vedno kakšna žička zacvikala,« je dejal.

Peter Kozinovič