Sašo Peče bo na Telekomu Slovenije skrbel za dobavo olja. (foto: STA, Demokracija)

Kot kaže, se v reševanje energetske krize vključuje tudi Telekom Slovenije. Potem ko je zaradi nižanja stroškov uprava preko hčerinske družbe TS Media poskrbela za menjavo urednika na portalu Siol.net, bo Telekom po novem poskrbel tudi za povečanje zalog naftnih derivatov in jedilnega olja. 

Ta informacija je seveda zgolj neuradna, kajti družba TS nima (še) dovoljenja za delovanje na trgu naftnih derivatov in naftne industrije. Vendar se o tem govori vedno glasneje, odkar se je v kabinetu uprave Telekoma Slovenije zaposlil nekdanji poslanec Sašo Peče, doslej zaposlen na A1.

Spomnimo: Sašo Peče je bil sprva izvoljen v Državni zbor RS kot poslanec Jelinčičeve SNS in nenadoma postal zelo prepoznaven obraz te stranke, nakar se je poslanska skupina razklala, podobno kot leta 1993. Polovica poslancev SNS je ustanovilo novo poslansko skupino in novo stranko Lipa. Vse to naj bi se zgodilo nekoliko prehitro, kriv pa naj bi bil neki medvoški član SNS, ki naj bi na eni od konferenc Pečeta javno imenoval “Saško”. Od tedaj je njegov vzdevek “Lipekov Saško”.

A zakaj ga je Telekom Slovenije sploh angažiral za področje naftnih derivatov in prehrambene industrije? Morda je res, da je skočil na Golobov “svobodnjaški” vlak, a poanta se skriva drugje: v času svojega delovanja v parlamentu je Peče vedno, kadar je zašel v frizerski salon, naročil “menjavo olja”. Menda tudi zato, ker je “maziljenje glave z oljem” omenjeno tudi v Svetem pismu. S tem pa se je tudi razširila govorica, da je Sašo Peče velik strokovnjak za vse vrste olja, tako jedilnega kot kurilnega.

Kot so nam potrdili iz vlade, je zaposlitev Saša Pečeta v Telekomu Slovenije del strategije za obvladovanje draginje in za izhod iz krize z energenti ter prehrano. S tem naj bi Golobova vlada preprečila inflacijo. “Saj ni važno, ali bo kaj naredil ali ne, važno je, da se kaže tam. Pa četudi bo stal kot lipov bog. No, saj to pravzaprav je, glede na njegovo strankarsko preteklost,” je odločitev o Pečetovi zaposlitvi komentiral vir iz UKOM-a.

Saška Pečenko