foto: STA, Wikimedia / John Matthew Smith

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, sicer nekdanja (okrajna) sodnica, je očitno, podobno kot pred leti Katarina Kresal, svetla zvezda tabloidnih medijev v Sloveniji. Zato v javnosti že kroži vic, če bo morda tudi ona kmalu razglašena za »avto leta«.

Navzočnost svetlolase Urške v slovenski medijski sceni so opazili tudi tuji mediji. O tem, da naj bi bila Urška K. Z. celo filmska igralka, smo že poročali. No, nekateri tuji tabloidi pa že objavljajo naslovnice s fotografijo Urške in zapisi »Nova zvezda je rojena«, s čimer namigujejo na nasledstvo princese Diane.

“Položaj predsednice državnega zbora je zdaj zasedla ženska. In zato se ukvarjamo z njenim oblačenjem. Svet je pisan! Ima različne barve. Ljudje so različni, različnih barv. Kaj je narobe s tem?« je dejala Urška K. Z., ki meni, da jo s princeso Diano primerjajo zato, ker je slednja vseskozi premikala meje togega kraljevskega protokola. Ali je princesa Diana res nosila rdeče čevlje, ni znano.

Vendar pa naši viri iz krogov blizu poslovneža Ruperta Murdocha trdijo, da je to presenečenje le začasno. »Če bo slovenska kronska princesa pretiravala, se ji lahko zgodi, da bo na koncu postala le še pasja princesa,« nam je povedal eden od poznavalcev slovenske medijske scene.

Ursula von den Klakotscher