foto: Polona Avanzo

V na novo formirani svobodnjaški Sloveniji je vse več množičnih protestov. In naša silno svobodnjaška vlada je iznašla ukrep, kako zmanjšati število protestnikov (razen če so Jenullovi kolesarji).

Tako smo po eni od nedepolitiziranih televizij videli, kako so pred napovedanim protestom kmetov vrli policisti z avtom prišli k nekemu kmetu in ga nežno vprašali, ali se bo udeležil protesta. Vprašana sta bila oče in sin, sin pa je po končanem spraševanju za omenjeno televizijo dejal, da se protesta ni nameraval udeležiti, ampak da se ga po obisku policije zagotovo bo. In menda so policisti spraševali tudi, ali vedo, kateri kmetje se bodo protesta udeležili. Torej je ta blaga policijska intervencija dosegla prav nasprotno, kar naj bi svobodnjaki, ki so nedvomno ukazali policiji tovrstne obiske, da bi potencialne protestnike prestrašili, da se protestov ne bi udeležili.

A kot kaže, naša policija ni več strah in groza, ampak prav nasprotno, da s svojo neustreznostjo naravnost spodbuja ljudi (v tem primeru kmete), da se udeležijo protestov. Zato bi naša svobodnjaška vlada namesto očiščevanja javne RTV morala prej očistiti policijo, da bi bila bolj podobna Udbi iz prvotne slovenske svobode. Zato se močno čudim našim svobodnjakom, ki imajo odlične stike z ljubljanskim županom Jankovićem, da ga niso prosili za pomoč njegovih varnostnikov, ki znajo s pretepanjem odstraniti in tudi preplašiti lastnike kmetijskih parcel, na katerih županovi vodovarstveniki gradijo tako imenovani vodovarstveni kanal C0 čez zajetje ljubljanske čiste pitne vode v Klečah. Sicer ljubljanski župan trdi, da ima ljubljansko mesto vsa potrebna mnenja in dovoljenja za graditev tega fekalnika, ki ga njegovi sovražniki imenujejo »drekovod«.

Zato bi tem sovražnikom lahko odločno zaprl usta, če bi dokazal, da so tako Murgle kot tudi Rudnik, kjer ima svojo hišo Janković, priključeni na vodo iz vodnega vira, čez katerega poteka omenjeni kanal C0. A vrnimo se k množičnim protestom. Najbolj množični so upokojenski protesti, ko se v Ljubljani zbere po več deset tisoč ljudi, ki zahtevajo poštene pokojnine. In ker imajo mizerne pokojnine predvsem kmetje, se bodo kmečkih in, upam, tudi vodovarstvenih protestov udeležili tudi Ruparjevi  protestniki. Potem niti Janković niti Golob ne bi mogla zbrati dovolj varnostnikov, da bi pretepali to množico.

Bogo Sajovic