foto: STA

Prebral sem novinarsko poročilo o seji parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih varnostnih služb, na kateri so člani razpravljali o Žanu Mahniču, ki je državni sekretar za nacionalno varnost v vladi Janeza Janše.

Žan Mahnič naj bi bil po njihovem že več let povezan z neonacističnimi organizacijami.  Omenjeno komisijo vodi vidni poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec, ki pa razen priimka nima niti najmanjše povezave z nemškim nacionalsocializmom.

Zato pa je po njegovem mnenju Žan Mahnič že več let, celo kot nekdanji vodja podmladka Janševe SDS, povezan z različnimi slovenskimi neonacisti. Tako so preiskovalni poslanci vzeli pod drobnogled fotografijo, na kateri naj bi bil skupaj z enim od ustanoviteljev Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, v katerem je tudi eden od vodij rumenih jopičev. Ta naj bi bil povezan z neonacističnimi organizacijam v bližnji Avstriji in sploh po Evropi.

Sicer Mahniču še očitajo, da nosi majico, na kateri piše Defend  Ljubljana (branimo Ljubljano) in Defend Europa (branimo Evropo). In da je Mahnič bil pred dvema letoma na poroki svojega prijatelja, ki je bil svoj čas aktiven v podmladku SDS. In za vse to je seveda vedel Janez Janša in to celo odobrava. Tako bistri novinar.

To je res kup sovražnih dejanj: fotografije, ki naj bi dokazovale neonacizem, potem majice, ki so brez rdečih zvezd, pa obiski na porokah, joj joj, kam jo maha Mahnič in za njim Janez Janša.

Bogo Sajovic