foto: montaža Demokracija

Nika Kovač, razvpita direktorica Inštituta 8. marec, je nedavno razkrila, da je devetkrat delala vozniški izpit, trikrat naj bi se celo “zakantala”. Zato smo glede na poslabšano prometno varnost povprašali znane Slovence o njeni vozniški praksi.

Zmago pl. Jelinčič, nekdanji poslanec: “Pa saj ni čudno, ta smrklja je tako robata kot kakšen tank JLA. Zakaj raje ne jaha konja, tako kot Urška Klakočar Zupančič, ali pa osla, tako kot Luka Mesec? Mogoče bi se pa konj pod njo sesedel, nikoli se ne ve. Ampak ob taki politiki vlade, ko ne bo več bencina, bomo lahko samo še konje in osle jahali.”

Tatjana Bobnar, notranja ministrica: “V primeru, da se Nika pojavi za volanom, smo angažirali vse policijske rezerviste. Pa ne zato, da bi jo lovili, ampak da bi zavarovali migrante na cesti, saj oni Nike ne poznajo in bi jih lahko neprijetno presenetila.”

Alen Koman, voditelj Scutum Fidei: “Angelskih korov je devet, osebe Božje pa so tri. V čem je torej problem?”

Neznani simpatizer SDS: “Če je res imela 120 ur vožnje v avtošoli, kdo ji je to plačal in koliko inštruktorjev je že zamenjala?”

Zoran Janković, ljubljanski župan: “Še farmacijo nej gre študirat, nje, pa jo bom vzel za osebno šoferko, nje, bo lohk pr men med vožnjo šalthebl držala v roki, nje.”

Miha Kordiš, predsedniški kandidat Levice: “Tudi če ne bi imela izpita, jaz se pri njej počutim varno. Bo odvažala moje kmetijske  pridelke na tržnico.”

Marjan Šarec, obrambni minister: “A zna traktor vozit? Jo bomo vključili v partizansko enoto.”

Urška Klakočar Zupančič, predsednica Državnega zbora RS: “Nobenega razloga ni, da bi izpit za avto delala večkrat. Sicer pa, ravno zdaj za svojega konjička rabim enega dobrega kovača, da ga podkuje…”

Robert Golob, predsednik vlade: “Ma vidiste, kolko enerhije jema naša Nika, da se ji da delat izpit kar devetkrat, ma jest bi že v prvo narjedu… Naši Brokoli pa se ne da delat, ona rabi šoferja, torej mene.”

Odgovore zbral Pepi Bohorec