foto: Twitter

Cenjene bralke in bralce obveščamo, da bo portal, ki ga ravnokar berete, od prvega maja dalje imel novega lastnika. 

Družba Nova obzorja d. o. o. je kot dosedanji lastnik in izdajatelj portala prejšnji teden podpisala pogodbo z novim lastnikom, podjetjem Bonzay d. o. o., ki se sicer prvenstveno ukvarja z vrtnarjenjem, vendar je izrazilo željo tudi po medijski produkciji. Portal Mravljišče.si je za omenjeno podjetje zanimivo, ker pravijo, da ima portal še vedno premalo mravelj. “Pri nas jih imamo na vrtovih cel kup, pa jih ne moremo porabiti,” so sporočili. Prav ob obisku premierja Roberta Goloba na Krasu, kjer je sadil drevesa, ki jih je za ta namen vzgojila družba Bonzay, je prišlo do realizacije ideje o nakupu portala.

Za zdaj ni znano, ali bo prišlo do sprememb v uredniški politiki. Novi lastniki pa zagotavljajo, da ne nameravajo imenovati Tine Gaber za novo urednico portala.

Podjetje Bonzay je bilo ustanovljeno leta 1991 z ameriškim kapitalom, saj gre za prvo podjetje, ki je začelo v Slovenijo uvažati bonsaje. Pri tem je imelo ogromne birokratske težave, ki so prenehale šele po zagotovilu, da bodo začeli za posebne potrebe izdelovati posebne vrste bonsajev s posebnimi dodatki. Gre za bonsaj BonPhon, ki imajo tudi možnost prenosa zvoka, kot prikazuje spodnji video:

So pa nekateri mediji že objavili, da gre pri prenosu lastništva našega portala za nezakonit posel, v katerega naj bi bil vpleten direktor TVS Uroš Urbanija. Prav zato naj bi ga Milan Kučan včeraj spraševal, če je še vedno na prostosti.

Jože Mravljinčar, v. d. urednika portala