foto: arhiv

Robert Golob se očitno že pripravlja na volitve. Vsaj tako je sporočil včeraj. In kot kaže, bo prevzel vodenje ekološke stranke, ki naj bi jo po prvotnih načrtih vodil nekdanji Cerarjev maketar Jure Leben. Slednji je že napovedal, da bo kandidaturo za predsednika stranke Z.Dej umaknil – za naš portal je svojo odločitev na kratko pojasnil, da je pač tako življenje. Ali po nemško: “So ist das Leben.”

Sedaj že nekdanji predsednik uprave GEN-I, ki se po novem za to funkcijo ne bo več potegoval, znan pa je pod nazivom Taubi (ki sicer pripada nekemu drugemu Golobu, namreč znanemu ljubljanskemu brezdomcu Tomažu Golobu), bo očitno novi Šarec, le da z nekoliko drugačno frizuro. Včeraj je že imel svoj prvi uradni intervju za oddajo Studio City, ni pa še znano, ali ima program. Kot je znano, ga izbrane stranke novih obrazov ne potrebujejo, saj ga denimo tudi Miro Cerar leta 2014 ni imel. Roko sodelovanja pa so mu že ponudile stranke KUL, ne glede na veliko tveganje, saj bo zelo verjetno vsaj polovica KUL ostala  pred vrati parlamenta, trdijo naši viri.

Sicer pa naši viri potrjujejo, da ima “Taubi” že bogate izkušnje s politiko, saj je bil med drugim član LDS, Zares, Pozitivne Slovenije, SAB, po nekaterih podatkih naj bi bil nekaj časa celo v SMC in nato v LMŠ – če vse to drži, potem bo nanj zelo jezen najbolj znani parlamentarni migrant Jani Möderndorfer, ki ob zadnjem prestopnem roku začuda (še) ni zamenjal stranke. Golob je namreč njegova nelojalna konkurenca.

No, kar se tiče programa, je za zdaj jasno samo eno – da bo Golob zelo verjetno skušal na zakonodajni ravni uveljaviti teorijo spola, torej umik tradicionalne delitve na moške in ženske ter tudi umik biološkega spola, saj je spol za levičarje predvsem sociološka kategorija. Vsaj tako je mogoče sklepati po nagovoru, ki ga je imel Golob pred leti še kot podpredsednik Pozitivne Slovenije. Takole je dejal: “Če primerjamo figure, recimo, da sem jaz skakač, ker rad skačem nenadzorovano levo in desno. Potem je naš Zoran Janković, naš predsednik, on ni kralj, ki ga moramo braniti za vsako ceno, on je kraljica, on je naše najmočnejše orožje, in če se tega zavedamo, znamo načrtovati bodoče ukrepe.”

No, zanimivo je, da skakaču v šahu pogovorno rečemo tudi “konj”, medtem ko (temnemu) konju z belimi lisami rečemo tudi “šarec”. Kar torej potrjuje, da bo to drugi Šarec z nekoliko daljšo pričesko. Si je pa Golob v tem govoru dovolil dobesedno kastrirati tedanjega prvega moža PS Zorana Jankovića, češ da je – kraljica. Kar glede na teorije zarote, da cepiva proti covid19 dejansko uničujejo moški libido, niti ni nenavadno.

Vendar pa nam je uspelo izvedeti, da je bil Janković takrat razočaran, da ga je Golob označil za kraljico. Kot pravi, je z afero s farmacevtko dokazal ravno obratno, pa tudi ob sprejemu plezalke Janje Garnbret je dokazal, da ima v hlačah pištolo.

Sicer pa Jankovića, ki so ga pred desetimi leti znani levosučni Slovenci z Milanom Kučanom na čelu prosili za angažiranje na državni ravni, tokrat ni v političnih kalkulacijah. Kar morda potrjuje naše domneve, da ga je Golob tudi v političnem smislu kastriral. Tako kot je kastriral tudi Marjana Šarca in Luka Meseca. Vse to pa naj bi bil del nove protifašistične strategije, ki jo uvaja Golob – prevelik odmerek moškosti v moških naj bi povzročal preveč fašistično politiko. Tudi zato naj bi se Šarec 24. aprila, kot napovedujejo naši viri, ob razglasitvi volilnih rezultatov pojavil v ženskih oblačilih.

Mile Hišan