foto: STA

“Mesijanski” kandidat Robert Golob je z nedavnimi izjavami pokazal, da bo očitno pravila v Sloveniji postavil povsem na novo. Tudi kar se tiče postavljanja vlade. 

A očitno je to samo del njegove strategije, saj denimo govori tudi o depolitizaciji medijev in gospodarstva. Dokaz za to je, da na njegovi listi kandidirajo tudi nekateri novinarji.

Tudi nekateri mediji, kot denimo 24ur.com oz. Pop TV, pa so že osvojili prvo lekcijo Golobove politike. Ki se glasi: če so dejstva v nasprotju s tem, kar pravi Golob, toliko slabše za dejstva. Tako so objavili seznam Golobovih prejemkov, po novem je neto plača večja od bruto plače.

Za zdaj še nismo našli razlage za takšno razliko med neto in bruto plačo. Morda pa so na Pop TV bolje obveščeni kot mi in vedo, da bo Gibanje Svoboda v primeru zmage na volitvah spremenila nedavno sprejeti zakon o dohodnini tako, da bo neto plača višja od bruto plače. Nič čudnega, da nesojeni kandidat za ministra za kulturo Marjan Šarec mrzlično preračunava, koliko bo po novem prejemal plačo. Glede na zelo dobre reference (šest popravnih izpitov) lahko sklepamo, da bo še dolgo računal…

Pepi Bohorc