foto: Pixabay

Interpelacijo je v obravnavo parlamenta vložila skupina 38 poslank in poslancev s prvim podpisanim Markom Koprivcem, ponosnim naslednikom.

Božiček, samooklicani svetovni dobrotnik s Severnega pola, se predstavlja kot skala dobrote, heroj in utelešenje mesijanstva. Podpisani menimo, da gre za prefinjen način svetovne klerikalne zarote ob pomoči prostozidarjev reda Janeza Janše in da je Božiček že zato, ker kolaborira z diktatorjem in tudi drugimi svetovnimi desničarskimi ogabneži, odgovoren za nasilno obdarovanje ter je objektivno in subjektivno odgovoren, za to, ker je.

Interpelatorji smo Božička sočasno prijavili tudi informacijski pooblaščenki Mojci Prelesnik, saj obstaja več kot utemeljeni sum, da razpolaga s podatki in z naslovi obdarovancev, kar je zloraba osebnih podatkov.  V razpravi je Robert Pavšič, moralna veličina Marjana Šarca, poudaril, da gre za več kot indice, da Božiček na sumljiv način nakupuje igrače in tudi druga darila z denarjem neznanega izvora, pri nas iz proračuna. Ob tem ni jasno, za kakšno maržo se je dogovoril in kako prek teh nakupov osebno bogati. Zato Pavšič meni, da je Božiček pokvarjen in da zagotovo kje obstajajo dokumenti, ki govorijo o njegovi koruptivnosti. Če jih ni, je poudaril Pavšič, jih je zažgal. Pavšič je omenil tudi zlovešči primer, ko so lani Božička iz LMŠ prosili, naj prepreči sestavo vlade Janeza Janše, pa tega ni storil. To pomeni, da je nesramen blefer in soodgovoren za sedanjo diktaturo.

Maša Kociper se je vprašala, kako lahko Božiček zleze skozi dimnik, če poznamo obseg njegovega pasu. Gre torej za čisto laž. To je nemogoče  celo v skladu z njeno teorijo, da gre lahko velik trebuh v majhen dimnik. Nadalje to pomeni, je rekel  Matjaž Nemec, da Božiček v hiše in stanovanja vstopa nezakonito, brez sodne odločbe in ni jasno, na podlagi katerega zakona oz. predpisa to počenja. Verjetno gre spet za način dela te nesramne vlade, ki uraduje z odloki in ne z zakoni. Zato se zavzema, da se Božiček prepove, ker je tudi lažnivec, pokvarjenec, govori se, da podpira neonaciste in je fašistoiden.

Temu je glasno ploskal Marko Koprivc, ki je trdil, da je tudi po naši ustavi Božiček ločen od države, zato predlaga, da se – ko zmagajo na volitvah – prepovejo Božič, Božiček in božičnica. Koprivc je nato dve uri govoril o reminiscencah od leta 1945 do 1991, ko je Božič bil praktično ilegalno dejanje, takoj po vojni pa tudi napad na komunizem s človeškim obrazom. Ni pozabil omeniti, da so v glavnem verske fanatike tipa domobranci upravičeno likividirali, to je vse tiste, ki so tudi praznovali Božič in oboževali Božička. Znanih je celo nekaj primerov, ko je Boris Kidrič – naj mu bo lahka zemljica, je rekel Koprivc – ukazal likvidacijo nekaj partizanov, ki so si v neki štali na božično noč prepevali Sveto noč. Tudi zato se Kidriču klanjamo, je ponosno poudaril.

Generalno pa je, je dejala kulturna Violeta Tomić, Božiček kapitalistična ikona in simbol, zagovarja spolno neuravnoteženost, ker se trdi, da je Božiček moški, in zakaj ni gej – je zakričala, s svojim divjanjem z jeleni po nebu onesnažuje ozračje in muči živali, ker jeleni niso namenjeni frčanju po nebu. Poleg tega zlorablja palčke za suženjsko delo in diskriminira otroke, ki niso pridni. Mariborska politična manekenka Lidija Divjak Mirnik je dodala, da Božiček kvari otroke iz ateističnih družin, ki so prisiljene otroke tudi obdarovati, in sili delodajalce, da v nasprotju z ustavo dajejo božičnice. Njegovo oglašanje ho-ho-hop pa da je zasmehovanje.

Marko Bandelli se je vprašal, kakšno diplomo oziroma certifikat ima Božiček, da lahko vso to po njegovem ilegalno, mafijsko dejavnost opravlja. Ob tem je posebej poudaril, da je celo diploma vrhovnega sodnika Masleše bolj transparentna, čeprav ne ve, katera je prava.

Sledilo je glasovanje o nezaupnici Božičku. Celotna opozicija se je vzdržala, ko jih je Igor Zorčič opozoril, da v primeru izglasovanja nezaupnice božičnice ne bo.

Vinko Vasle