foto: STA

Pa smo že globoko zakorakali v prednovoletne praznike. Nič čudnega, saj živimo v globoki državi. Pravzaprav v vse globji državi, ki nam jo omogoča svobodnjaška vlada, ki smo jo globoko svobodno izvolili pred pol leta.

No in tako zdaj praznujemo vse tri darovalce Miklavža, Božička in dedka Mraza. Prvega, ki je bil z darovi kmečko skromen, nam je podarila krščanska vera, drugega zahodnjaška trgovina, ki si prizadeva prodati čim več, tretjega pa bratska Sovjetska zveza, ki ni imela drugih daril kot le mraz. In prav Stalin naj bi bil ta dedek Mraz, ker je bil rojen 21. decembra, ko je vsako leto to najkrajši dan. Ta dan naj bi bil tudi najmračnejši. Zato se čudim, da ga levičarski  svobodnjaki niso obesili našemu večnemu mračnjaku Janezu Janši.

A za večino Slovencev Janez Janša ne sme biti dedek Mraz, kajti ta večina Slovencev se navdušuje nad snegom, ki jim ga lahko prinese le mraz. Sicer pa so naši trgovalci prednovoletne praznike začeli v svojih trgovinah ponujati že s prvim novembrom, ko sicer praznujemo krščanski dan Vseh svetih, ki pa so ga naši komunisti, ko so bili na oblasti, preimenovali v dan vseh mrtvih. To preimenovanje pa je presenetljivo, kajti potemtakem med te mrtve spadajo tudi vsi tisti nepokopani, ki so jih naši herojski komunisti pobili v Macesnovi gorici in širom po vsej Sloveniji.

Ampak pustimo te novoletne praznike, ki jih vsi praznujemo, razen vlade, ki mora kar naprej garati zaradi zdravstva, energetike in drugih problemov, ki jih ji namerno zapustila bivša mračnjaška vlada. Ampak pred kratkim se je vlada morala spopasti še enim problemom. Ki ga lahko imenujemo okoljski. Gre za problem, kako uskladiti golobe in bobnanje. Treba je le ugotoviti, ali bobnanje plaši golobe na naših strehah, ali pa ti strešni golobje, s svojim čivkanjem tako motijo bobnarje, da ti bobnajo povsem napačno. Kot zdaj kaže so se bobnarji zaradi teh sporov umaknili in golobje bodo poslej na naših strehah počeli vse tisto, kar jim njihova narava omogoča.

Seveda pa bobnarjev golobi le ne bodo mogli povsem utišati, kajti bobnarji bodo muzicirali pod vrhunsko streho naš države. Ni pa seveda jasno, ali bo to bobnanje vseeno plašilo naše mile golobčke. Tako bomo morda že v teh prazničnih dneh, ali pa po novem letu izvedeli, da je bobnanje pri nas prepovedno, ali pa bodo golobčki morali odleteti na kakanje na kakšno drugo genIalno streho.

Bogo Sajovic