foto: Wikipedia

Po do sedaj neuradnih podatkih naj bi direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač doživela nov poskus fizičnega napada, podobnega tistemu lani. 

“Slovenija je podobna Titaniku. Janšisti so jo preluknjali z ledeno goro, sedaj se potapljamo. Če jih ne zabrišemo z ladje, bomo vsi skupaj potonili,” je po telefonu v naše uredništvo sporočila ena od Nikinih spremljevalk, ki se čudi, kako to, da tokrat ni bilo v bližini nobenega varnostnika z avtomobilskimi ključi okoli vratu.

Se je pa na dogodek brž odzvala predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in sicer s pevskim vložkom:

Po naših neuradnih informacijah naj bi tudi Urška želela sporočiti Sloveniji, da je kot nekakšen Titanik. Vendar pa so iz njenega spremstva opomnili Mirka Mayerja, naj pazi, saj je omemba rumenih podmornic lahko problematična. “Rumena barva spominja na janšiste, Janševe kleti, pardon, podmornice pa torpedirajo Slovenijo,” nam je sporočil vir.

Se pa isti vir tudi sprašuje, če je bil Urškin nastop tudi izraz tihe želje, da bi premier Robert Golob narisal njen akt, tako kot slikar Jack Dawson (igral ga je Leonardo di Caprio) Rose DeWitt (Kate Winslet) v filmu Titanik iz leta 1997, iz tega filma izhaja tudi skladba, ki jo je Urška zapela, v izvirniku jo izvaja Celine Dion.

Ker pa si Golob želi ohraniti položaj in preprečiti morebiten Urškin pohod v vladno palačo, je že sporočil, da si vsekakor bolj želi za model njo kot pa Niko Kovač

Uroš Zupan Kloakočer