foto: STA, Facebook

Očitno sedaj postaja jasno, zakaj je dr. Robert Golob tako naglas govoril o svobodi in tako poimenoval celo svojo stranko. Njegovi strategi so namreč menili, da je potrebno Slovencem vedno ponuditi kaj novega, četudi “stara jajca”, zavita v drug celofan. Ta strateška akcija naj bi se imenovala (s kodnim imenom) “Nov pogled”, tako kot je nekdanja Golobičeva stranka Zares oznanjala “novo politiko”.

No, sedaj je tudi uradno prišlo na dan, od kod ime te strategije. Številni hrvaški mediji so namreč razkrili, da dr. Robert Golob v resnici – ne obstaja. V resnici naj bi se bodoči slovenski mandatar imenoval Josip Grbavac, ki naj bi imel dve identiteti: po prvi se imenuje Braco in naj bi zdravil s svojim pogledom. Njegova druga identiteta pa naj bi nosila ime “mesije” Roberta Goloba, obe identiteti pa sta prijavljeni z rojstno letnico 1967.

Kot ugotavljajo nekateri hrvaški tabloidi, naj bi se Braco v zadnjem času pojavljal le občasno, pa še to takrat, ko je Robert Golob čudežno izginil. “Tisti pravi Robert Golob je verjetno že nekaj časa mrtev, zato je ta enigma podobna tisti z Josipom Brozom Titom. Marsikdo se je spraševal, če je to res originalni Tito iz Kumrovca ali pa je bil to njegov dvojnik. Dejstvo pa je, da Braco že nekaj let ni bil opažen na Hrvaškem, se je pa pojavil v Sloveniji in to z novo frizuro. Na Hrvaškem ga nikoli nismo opazili s skodranimi lasmi, vedno je imel ravne,” nam je povedal vir s hrvaškega veleposlaništva v Ljubljani.

Zanimalo pa nas je seveda, ali se morda v tem skriva razlaga, zakaj je Braco oz. psevdo Golob tako prepričljivo zmagal na volitvah. “Seveda, saj mu je uspelo s svojim pogledom hipnotizirati večji del Slovencev. Tudi blond nekdanjo sodnico Urško je očaral – Golobova žena ve, da ta Golob ni pravi Taubi. Saj menda veste, da je tudi Milan Kučan znal hipnotizirati narod s svojimi modrimi očmi. Torej je zdaj vse jasno,” je še povedal naš vir.

Bobi Bracanin