foto: Bor Slana / STA

Ker je danes 8. marec (mednarodni dan žena) in s tem tudi osrednji praznik Inštituta 8. marec, naš portal ob tej priložnosti čestita Niki Kovač in njenim sodelavkam v inštitutu z željo, da bi inštitut še naprej jasno in glasno zagovarjal agendo legendarne AFŽ. 

Seveda ob tem uredništvo sporoča, da nismo prav nič nevoščljivi Niki glede obleke, saj se zavedamo, da gre lahko za poceni ponaredek, ki je cenovno dostopen tudi tistim damam, ki imajo proletarsko nizke plače in si dragih originalov ne morejo privoščiti. Razen seveda, če je bila obleka morda namenjena Simonu Maljevcu ob morebitni spremembi spola…

Se je pa na družbenih omrežjih v zvezi s tem pojavila tudi tale objava:

Glede na to, da je Nika Kovač omenjala nekega Borisa Požarja, so iz Inštituta 8. marec že sporočili (pardon, sporočile), da je Boris Požar skrivnostni uslužbenec kleti na Trstenjakovi, vendar naj bi šlo v resnici le za lutko, s katero upravlja kar Janez Janša osebno, zato bodo najprej tožbo vložili proti Janši, Borisa Požarja omenjajo samo kot možno rezervo.

V lov na informacije smo šli tudi v našem uredništvu. Ugotovili smo, da gre za imaginarno osebo, ki kombinira novinarja Bojana Požarja in Lorisa Požarja, znanega davčnega dolžnika izpred desetletja, ko je bil lastnik sedmih podjetij. Ta imaginarij naj bi izdelali kar v Inštitutu 8. marec, čeprav ga sicer uvrščajo v klet na Trstenjakovi 8 v Ljubljani.

Ker pa je na ime Boris Požar vpisanih še nekaj podjetnikov, ki v resnici obstajajo, spremljamo morebitne njihove pritožbe glede na obdolžitev, da je kateri od njih pisal žaljivo o Niki Kovač.

Nikolaj Kovačič