foto: twitter

Zadnje čase so se razširile špekulacije, da bi utegnil minister za zdravje v Golobovi vladi Danijel Bešič Loredan celo odstopiti, saj naj bi bil v zdravstveni reformi zgolj stranski igralec. 

No, pa čeprav ni bilo videti tako preteklo sredo, ko je premier Golob z ekipo predstavljal odpravo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja po hitrem postopku.

Kljub temu pa govorice o njegovem odstopu še naprej ostajajo aktualne. Spomnimo: odprava dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bi januarja 2020 dejansko odpihnila tedanjega ministra Aleša Šabedra, ampak ga je potem prehitel Marjan Šarec z elegantnim metom puške v koruzo. Šabeder je nato priznal, da se je tudi on pripravljal na takšen met.

A če bi tokrat prišlo do odstopa Bešiča Loredana, je sedaj že jasno, da iskanje novega kandidata tokrat ne bi potekalo zelo dolgo. V poslanski skupini Gibanja Svoboda imajo namreč vrhunskega strokovnjaka za zdravstvo, to je vodja poslancev Borut Sajovic, sicer nekdanji župan Tržiča. Sajovic je slikovito opisal, zakaj je za zdravje našega naroda dobro, da je zakon, ki ureja zdravstveno zavarovanje, v parlamentarno proceduro vložila poslanska skupina Gibanje Svoboda, ne pa denimo vlada:

No, težava je sicer v tem, da Sajovic po poklicu ni zdravnik, pač pa – veterinar.

Prav zato naj bi imel Sajovic še toliko večje zaupanje (zaenkrat še) predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, ki je za naš portal ekskluzivno izjavila: “Če bo Borut poskrbel za mojo opico Urško, sem prepričana, da se Sloveniji ni treba bati. Smo v zelo dobrih rokah. Organizem opice je namreč zelo podoben človeškemu organizmu. Edino, kar me skrbi, je to, da je med zadnjo tiskovno konferenco dajal vtis, da spi, ali pa da moli.” 

Urh Zupan Klopotačar