foto: STA

Evropska poslanka Ljudmila Novak, sicer tudi nekdanja predsednica NSi, ki ima celo v primerjavi s svojo lastno stranko »ločena mnenja«, je nedavno izpadla tako rekoč z vseh javnomnenjskih list najbolj priljubljenih politikov v Sloveniji, kar je šokiralo celo najbolj izkušenega anketarja v državi Nika Toša.

Večtedenski forenzični pregled njenega nihanja javnomnenjskega položaja pa je pokazal osupljive rezultate. Ugotovili so namreč, da je po alternativnih medijskih kanalih začelo krožiti nekaj nenavadnih vsebin in govoric. Med njimi je ta, da Ljudmilo sedaj že lastni strankarski kolegi kličejo »Ljudska Milica«, kar ji ni ravno v čast.

Drugi razlog pa je, da jo je še nedavno podpiral mlajši del prebivalstva. A ko je po internetnih kanalih znova zaokrožila že dokaj stara skladba z naslovom »Luda Mila i mali Milan«, ki nekoliko spominja na stari jugo-hit »Sit sam tebe kafano«, ji je ta podpora strmoglavila. Nekateri so hoteli odgovornost za to naprtiti kar novemu ministru za digitalizacijo Borisu Marku Andrijaniču in pa Madžarom, ki naj bi financirali strežnik, od koder je ta skladba, ki je bila z administrativno odločbo prepovedana za predvajanje v javnosti, spet ušla v javnost kot virus iz kitajskega laboratorija.

R. V.