Tudi priljubljenemu koktejlu vodka martini je odklenkalo. Novi Bond bo abstinent. (foto: Pixabay)

Ker bo letos jeseni že večkrat preložena premiera nazadnje posnetega filma »No Time To Die«, kjer se v glavni vlogi pojavlja Daniel Craig, kar naj bi bila njegova zadnja vloga pri upodobitvi lika Jamesa Bonda, se sedaj mnogi sprašujejo, kakšen bo njegov naslednik. V filmu se s kodno številko 007 namreč pojavi tudi temnopolta agentka.

Bo torej James Bond zamenjal spol? Producenti odgovarjajo, da ne. Vendar pa bodo morali – v skladu s trendi, ki jih narekujejo sodobna levičarska gibanja od BLM naprej – najti lik, ki bo povsem drugačen od dosedanjih Bondov. Tako je že jasno, da novi agent 007 ne bo več heteroseksualni bel moški, pač pa gej ali biseksualec, ki bo v filmih ljubimkal tudi z moškimi. Prav tako bo moral biti temnejše polti, morda arabskega ali afriškega porekla.

»Žal nam je, da bomo morali to storiti, vendar je to edina rešitev. Če ostanemo pri dosedanji tradicionalni podobi Bonda, bomo povsod doživljali blokade in se nam obeta huda finančna katastrofa. To bi pomenilo nepreklicen konec franšize. Ohranimo jo lahko edino tako, da se prilagodimo,« so sporočili iz produkcijske hiše EON.

Novim trendom bo moral slediti tudi naslov filma, vsebina (med nasprotniki ne bodo smeli biti muslimani) in tudi uvodna špica, kjer Bond ne bo več streljal v tarčo, ampak bo pokleknil na eno nogo in pripadnike nebelih ras prosil odpuščanja.

R. V.