foto: STA, Youtube

Koliko mora ta človek še pretrpeti? Novak Đoković je na podelitvi za najboljšega nogometaša leta po izboru FIFA  ostal praznih rok – nagrajen je bil Bayernov napadalec Robert Lewandowski.

Đokovićevi oboževalci in sorodniki sumijo goljufijo in zdaj želijo pravno izpodbijati izbor. Demonstracije so potekale v Beogradu, poroča Der Postillon.

»Poglejte, kaj elite počnejo mojemu sinu, da bi mu škodile,« je bil na novinarski konferenci jezen Đokovičev oče Srđan. »To je točno tako kot v filmu Braveheart, kjer so Gibsonu na koncu odsekali glavo! Moj sin je Bog, Šiva in Alah, on je vladar globine!«

FIFA je obtožbe že zavrnila. Izbira Đokovića za nogometaša leta je bila iz čisto formalnih razlogov nemogoča. Srb v zadnjih dvanajstih mesecih ni imel pogodbe z nobeno vrhunsko nogometno ekipo, na izboru ni prejel niti ene točke in tudi ne igra nogometa.

Đokovićevi privrženci menijo, da so to le izgovori. »V resnici preprosto niso želeli, da bi dali nagrado necepljeni osebi,« je dejal Srđan Đoković. »Lewandowski, Messi, nihče ju ne pozna, kje sta na svetovni lestvici?! Za vsako ceno hočejo škodovati mojemu sinu. To je kot v Svetem pismu, kjer s sulico zabodejo Jezusa na križu. Novak je Neo in Luke Skywalker našega planeta.«

Đokovićevi odvetniki so se zoper izbor nogometaša leta že vložili pritožbo na  Mednarodno športno razsodišče.

Đoko Novaković, dopisnik iz Beograda