foto: posnetek zaslona

Potem ko se je kultna družba Panini pred svetovnim prvenstvom v nogometu v Katarju odločila, da bo za zbiratelje izdala album s slikami 800 delavcev, ki so umrli pri gradnji stadionov (umrlo jih je sicer 15.000, a izbrali so najboljše primere), je pozornost direktorja marketinga pritegnila slovenska spolna afera.

»Ob vsakem velikem turnirju izdamo album s sličicami igralcev, letos iščemo še druge tržne priložnosti, ki bodo vzbudile zanimanje zbirateljev. Eno so tragično preminuli v Katarju, za slovenske zbiratelje bomo izdali album slovenskih spolnih predatorjev in z njimi povezanih (političnih) oseb,« piše v sporočilu za javnost družbe Panini.

Spolni izprijenci bodo razvrščeni po področju njihovega delovanja: zdravstvo (Baričević), šolstvo (Pribac), politika (Janković), umetnost (Smodej) in tako naprej.

Obstajala bo tudi dodatna stran z najpomembnejšimi uradniki policije, pravosodja in politike, ki so ščitili spolne napadalce ter slike kraja dogajanja (ljubljanska Mestna hiša, Filozofska fakulteta, Fotopub).

»Zbiratelji bodo ustvarili trajen spomin na spolne napadalce s temu čudovitimi zbirateljskimi slikami,« oglašuje legendarno podjetje. »Tako veliko zbirko spolnih napadalcev težko najdemo v še kaki drugi državi.«

Dušan R. Adi Ator