Josipa Broza Tita oz. Valterja naj bi tudi med državljansko vojno v Španiji spremljala rdečelaska, ki je na moč podobna naši ministrici za kulturo. (foto: družbena omrežja)

Včeraj, 29. novembra 2022, so člani Levice bučno proslavili nekdanji jugoslovanski državni praznik “dan republike”, za prihodnje leto, ko bodo obeležili 80 let ustanovitve Titove države, pa pripravljajo pravcato partizansko parado sredi Ljubljane. Zato ne preseneča, da je minister za delo Luka Mesec že napovedal ustanovitev direktorata za prenos lastništva (beri: nacionalizacijo). 

Nič čudnega torej, da se je tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko že nekaj dni prej postavila ob Titov kip in ob njem pozirala, s čimer je požela veliko odobravanja svojih strankarskih kolegov. Češ, tako elegantni niso bili niti trije predstavniki SD, ki so se poklonilli Borisu Kidriču.

Toda skrivnost neverjetno sijoče Aste ob Titu smo dejansko razvozlali šele včeraj pozno zvečer. Od ameriškega inštituta za izvenzemeljske raziskave (SETI) smo namreč dobili neverjetno informacijo. Z merjenjem signalov iz vesolja so namreč že pred dvema mesecema dobili skrivnostno kodo, za katero so vedeli zgolj, da se nanaša na Slovenijo. Izstopali sta samo besedi “asta” in “tito”, ki pa ju niso znali povezati. A očitno se je ravno na nekdanji jugoslovanski državni praznik vsa zadeva nekako razkrila, SETI pa je prišel do informacije, za katero ne ve niti Milan Kučan. Namreč, Asta Vrečko je reinkarnirana Titova ljubica, katere prava identiteta (še) ni znana.

“Dvomov ni več. Gospa oziroma gospodična, ki pri vas vodi ministrstvo za kulturo, je bila v prejšnjem življenju, verjetno okoli leta 1935, skrivnostna Titova spremljevalka, ki pa je najkasneje deset let kasneje skrivnostno izginila. Morda je to povezano z enigmo Tito, saj tisti Tito, ki je leta 1945 zavladal Jugoslaviji, menda ni izvirni, ampak njegov dvojnik. Vendar pa je sedaj s pomočjo signalov, ki smo jih dobili iz vesolja, dokazano, da je Asta prav ista oseba, ki so jo opazili v tridesetih letih, ko je spremljala Tita oziroma Valterja v španski državljanski vojni. Kar je bila sicer strogo varovana skrivnost, saj nihče ni smel vedeti, da se je kasnejši jugoslovanski predsednik boril tudi v Španiji,” nam je pojasnil vir iz SETI.

A tudi strokovnjaki za neverbalno komunikacijo potrjujejo, da bi to lahko bilo resnično, saj je bila Asta ob Titovem kipi neverjetno sijoča. Tako dobre volje ni niti ob svojem siceršnjem partnerju, s katerim imata otroka.

Ob tem pa iz SETI tudi opozarjajo, da bi lahko naredili nadaljnje raziskave v primeru, če bi svojo opremo in ekipo poslali v Slovenijo, vendar naj bi obstajala bojazen, da bi slovenska vlada opremo čez noč nacionalizirala, saj naj bi imeli slovenski oblastniki podobne interese kot venezuelski diktator Nicolas Maduro. “Naš komunikacijski sistem Alfa Pigeon (sl. golob, op. ur.) bi sicer pomagal odkriti mnoge podrobnosti, vendar bi bila takšna misija zaradi trenutnih razmer v Sloveniji preveč tvegana. Kar je škoda, saj bi s tem morda preverili možnost, da vesoljci vrnejo Tita nazaj. V ZDA namreč tudi že čakamo dobrih 40 let, da dobimo nazaj Elvisa Presleya,” so nam sporočili.

Hubert “Tiger” Ninestein