foto: STA

Kako dosledna je Evropska unija oziroma njen poslanski ali vodstveni,  pravzaprav birokratski del, naj vam pojasni naslednja primerjava.

Madžarskega predsednika Viktorja Orbána, ki je dobil veliko večino na volitvah, bi skupaj z Madžarsko in njenimi volivci vrgli iz Evrope, ker ta »nedemokratični« madžarski predsednik prepoveduje, da bi že v osnovni šoli otrokom dopovedovali, kako lepo in naravno je biti homoseksualec ali lezbijka. Ali kako se deklice lahko predstavljajo za fantke, fantki pa za deklice ali celo nekaj vmes. Po teh evropskih spolnih zahtevah naj bi evropski otroci postali pravi demokratični homoseksualci ali lezbijke ali celo nekaj vmes. Če jim že osnovna šola tega ne omogoči, jim je na ta način odvzeta neomarksistična demokratična pravica za vse mogoče spolne kolobocije.

Zato se zelo čudim, da ta evropska demokratična usmeritev ne napade tudi slovenske televizije. Tu pred vsako TV-kriminalko, ki so v veliki večini ameriške, piše napotilo staršem (tudi v angleščini), da vsebina te oddaje ni primerna za otroke, mlajše od dvanajst let. Čudim se tudi,  da naši naprednjaki od Fajonke, Šarca, Mesca ali Bratuškove zaradi teh gledalskih omejitev ne sprožijo postopka proti Janši, ki je sicer priznani Orbánov somišljenik.

Ker ne gledam tujih televizij, ne vem, ali tudi druge evropske ali ameriške televizije isto priporočajo neslovenskim staršem ali ne. Ampak dejstvo je, da se je to televizijsko sporočilo, ki omejuje demokratične pravice mladostnikov pri ogledu tujih kriminalk, spočelo že precej pred sedanjo Janševo vlado. No, morda pa je Janša na televiziji to ukazal že v svoji prvi ali drugi vladi, kar bi zlahka dokazali kakšni naši razgreti kulovski žvižgači.

Kar pa je največja napaka teh prednapisov, naj mladostniki pod dvanajst let ne gledajo kriminalk, prav to, da v teh ameriških kriminalkah nobena vsebina ni brez strelnega orožja in brez ubijanja. Tako našim bodočim revolucionarjem, ker naj ne bi gledali teh morilskih kriminalk, preprečujemo, da bi se že v mladosti naučili, kako je sovražnike (v tem primeru sovražnike neomarksizma) pospraviti s pištolo. A to se je pri nas  dogajalo že med drugo svetovno vojno, še zlasti pa po njej.

In zato za te televizijske prepovedi mladcem, naj ne gledajo morilskih kriminalk, lahko spet pripišemo Janši, ki se boji, da se bo nadenj spravil kakšen oborožen mladec, ki je v šoli pridno usmerjen v neomarksistično revolucijo.

Hkrati pa ti televizijski napotki, da mladoletniki ne smejo gledati kriminalk, potrjujejo dejstvo, da Janša omejuje neodvisno slovensko televizijo.

Bogo Sajovic