foto: STA

Že skoraj tri mesece imamo novo vlado, ki nam je prinesla obilico svobode. In te svobode je vedno več, primanjkuje pa nam energentov, draži se hrana in še kup drugih artiklov. Slovenci, ki so volili to svobodnjaško golobje gnezdo, bi vseeno morali biti zadovoljni, kajti nam je najpomembnejša svoboda.

Ampak navdušenje nad obilico svobode pri nas že plahni, kar kažejo nekatere javnomnenjske ankete. Več kot polovica vprašanih delo vlade in državnega zbora ocenjuje negativno, kažejo rezultati zadnje julijske ankete, ki jo je za časopis Delo opravila Mediana. Delo vlade kot negativno ali zelo negativno ocenjuje 56 odstotkov vprašanih, delo državnega zbora pa kot negativno ali zelo negativno 51,1 odstotka anketirancev.

Kako torej preprečiti ta upad podpore Svobodi, uskladiti naraščanje svobode in obiti naraščanje cen ter pomanjkanje zlasti pri energentih? No, za dobrega gospodarstvenika, kakršen je nedvomno naš Golob, je rešitev preprosta. Treba je izvažati tisto, česar imaš dovolj, in z izkupičkom uvažati tisto, česar ti primanjkuje. Že res, da energentov in hrane primanjkuje po vsem svetu, toda še bolj po svetu primanjkuje svobode, vsaj takšne, kot jo imamo in še dodatno proizvajamo pri nas. Zato sem prepričan, da bi države, kjer jim primanjkuje takšne svobode, kot jo pridelujemo pri nas, z navdušenjem kupile našo Svobodo in nam ponudile svoje energente in hrano. Na prvem mestu je to Rusija, ne pa severne demokratične koreje, venezuele itd. Zato od našega predsednika vlade Roberta Goloba pričakujem, da bo namesto v Bruselj, kjer ga imajo sicer zelo radi, raje z družino obiskal Putina v bratski Rusiji.

No, Putin si tudi v svoji velesili prizadeva uvesti svojo svobodo, saj tiste, ki mu nasprotujejo, zapre za petnajst let. Če pa bi kupil našo Svobodo, mu nihče sploh ne bi nasprotoval, saj bi vsi njegovi nasprotniki zaradi tako imenovanega sovražnega govora molčali. Če pa pri trmastem Putinu ta posel ne bi uspel, bi se lahko naš Golob usmeril v Afriko ali Azijo, kjer jim svobode primanjkuje, imajo pa ogromno nezadovoljnih državljanov, ki si želijo emigrirati v kakšno svobodnjaško državo, kot je Slovenija. In tu je Golobu priskočila na pomoč notranja ministrica Bobnarjeva, ki je začela podirati žično ograjo na južni meji, da bodo migranti iz omenjenih držav laže legalno prišli k nam, da jih bomo lahko zaposlili kot zdravnike, inženirje ali kar ustrezne poslance državnega zbora, ki bodo vedno glasovali za Svobodo.

Bogo Sajovic