foto: Polona Avanzo

Pa imamo novega sovražnika slovenskih televizijskih gledalcev. To je Boris Tomašič, ki na Nova24 TV vodi oddajo »Kdo vam laže«.

In ker ima vsaj enkrat tedensko skoraj eno uro odprt telefon, da ga lahko gledalci pokličejo in povedo svoje mnenje o njegovi oddaji, je ta njegova oddaja zagotovo dobro gledana. A pred nekaj tedni ga je poklical eden od gledalcev (imena si nisem zapomnil, sicer pa se klicatelji predstavijo le, od kod so in povedo svoje ime, ne pa tudi priimka) in pozval somišljenike, naj se uprejo levičarjem, če bo treba, tudi z orožjem. A ker ga Boris Tomašič pri tem njegovem razmišljanju ni prekinil, ampak se je strinjal, da se je treba levičarjem upreti, je med levosučnimi poslanci in novinarji sprožil pravi alarm, kako je treba Tomašiča zaradi tega sodno preganjati. Pa ne le njega, ampak kar ukiniti Nova24 TV. Čudim pa se, da se nihče od teh levih pravičnikov ni oglasil, da je treba tiste protestnike, ki so dve leti Janševe vlade nosili na svojih protestih napise »Ubi Janšo« ali »smrt janšizmu« ali kričali »Še premalo smo vas pobili«, kaznovati. Ampak zdaj imamo svobodo, ki je pod Janšo seveda ni bilo. Ker se je torej Tomašič oglasil na klic, mora biti obsojen zaradi sovražnega govora, če pa se ne bi oglasil, bi ga pa preganjali zaradi sovražnega molka. Tako gre to v levičarski svobodi.

No, jaz se s Tomašičem ne strinjam povsem. Pa ne zaradi odziva na omenjeni klic, ampak zato, ker preveč govori po odgovoru na telefonske klice. In tako je klicateljev v omenjeni uri le nekaj čez deset, pa še ti trdijo, da Tomašiča zaman kličejo v več deset njegovih oddajah. In zato povsem razumem levosučne svobodnjake, da bi radi ukinili Nova24 TV, ker ima očitno preveliko gledanost, čeprav novinarski svobodnjaki na drugi strani trdijo, da je gledanost te televizije majhna. Potemtakem je sploh ne bi smeli napadati, ker z napadi na njihove oddaje samo povečujejo njeno gledanost. Pričakujemo pa lahko, da si bo naše zakonodajalstvo ob sovražnem govoru in ob nekoč že vpeljanem sovražnem torej antipartijskem molku izmislilo še sovražni firbec, ki ga bodo obtoženi vsi, ki gledajo Nova24 TV ali morda kakšno drugo televizijsko oddajo, kot so na primer intervjuji Jožeta Možine ali Igorja Pirkoviča ali pa vsakodnevne televizijske oddaje Panorama na drugem programu RTVS. Ker jaz gledam predvsem omenjene oddaje pa še Planet TV, pa Faktor in seveda Požarjevo »Uro moči«, se kar sam prijavim za sovražnega firbca. Kajti firbec je osnova novinarskega dela, četudi je sovražen.

Bogo Sajovic