foto: Demokracija

Prejšnji četrtek je velika množica Slovenk in Slovencev praznovala Dan velike zahvalnosti v spomin na 27. januar 2020, ko je odstopil Marjan Šarec in ko so si oddahnili ne samo državljani, ampak tudi njegovi koalicijski partnerji. Ti so se potem spet povezali – v koalicijo KUL, ker zdaj so res enotni, polni ljubezni in si ne morejo več privoščiti špetirov, ker sta v državi diktatura plus fašizem.

Minilo je le nekaj mesecev in pred dnevi smo doživeli prvi veliki spopad v enotnem KUL, ko sta se v parlamentu več ur z zmerljivkami obmetavali Levica in Stranka Alenke Bratušek, pri čemer sta bila najbolj vroča Nataša Sukić in Marko Bandelli. Z ene in druge strani so kričali, da naj predsedujoči zavaruje njihovo integriteto, ki je itak niso imeli. In da bi vse zelo smrdelo po vojni v KUL, ne samo po razkolu, so poskrbeli tudi mladi upi stranke ponosnih naslednikov komunistov, ki so s fotošopom na Šarčev obraz dorisali Golobove lase in zapisali – nov obraz, novo razočaranje. Po intervenciji malega hudobnega komunista iz Murgel so tvit morali umakniti. A to še ni bilo vse. Tanja Fajon je vojno z Robertom Golobom nadaljevala tako, da je za gospodarskega šefa stranke pripeljala – kot je rekla – človeka etične ekonomije, to je Sandija Češka. Ta etični podjetnik, ki ima firmo v davčni oazi, je na primer odpustil cel klicni center, ker so se hoteli sindikalno organizirati, in je obogatel s pomočjo javne hiše in top šopa. Češko je svoj položaj pri socialnih demokratih takoj upravičil, ko je rekel, da je težko reči, da je Golob uspešen podjetnik, ker je bil na čelu monopolne firme.

Seveda je takoj prišel glas malega hudobnega, ki je zaukazal, da je prihod Roberta Goloba v politiko treba razumeti kot priložnost in ne kot konkurenco. V KUL so takoj pokleknili pred velikim vodjem udbe in partije in Goloba povabili na spoznavni sestanek. Mali hudobni s 5.600 evrov pokojnine se zavzema za velikega bleferja z 48.000 evri. Njegova nagrada za odlično delo pa je 800 tisoč evrov. Uspeh velikega managerja se kaže tudi v podatku, da je od jedrske v Krškem odkupoval kilovatno uro po 26 evrov in jo prodajal po tržni ceni 200 evrov pod sloganom “poceni energija”. Ni pa še jasno, kdo mu je omogočil, da je z državno jedrsko sklenil takšno kriminalno pogodbo. Tu bi moral kdo malo sedet.

V deželi fašistov
Da živimo v deželi čudes, priča tudi Golobov kongres, ki je potekal v popolni tajnosti. Da je v državi mali fašizem, priča tudi tajni kongres stranke predsednika parlamenta Igorja Zorčiča. Od tod do tajnih kandidatov na volitvah, tajne vlade, če bi zmagali, in tajnih zaporov ni daleč. Sicer pa je v deželi čudes podpredsednica njegove stranke Gibanje svoboda postala Urška Klakočar Zupančič, ki je kot sodnica Janeza Janšo zmerjala z diktatorjem in za frustriranim osebkom s kriminalno preteklostjo, na kongresu pa je na dolgo in široko govorila o spoštovanju, svobodi, demokraciji. Ime Golobove stranke tudi ustreza – v deželi, kjer je več kot tretjina fašistov, kot trdi Golob, je pač potrebna osvoboditev. Za njegov kongres se sumi, da ga v resnici ni bilo, ker ni bilo članstva, ki bi lahko sprejemalo veljavne sklepe.

Nika Kovač z Inštituta 8. marec. (foto: STA)

Gregor Perič, poslanec, je objavil, kakšna je svoboda žaljenja in diskreditiranja ob hkratnem navajanju neresnic na omrežjih 8. marec, kjer so ga zmerjali s kupom dreka, s pijavko, s pizdekom, šalabajzerjem in z lopovom na kvadrat. V skladu z veliko moralno in etično držo inštituta 8. marec in njene direktorice Nike Kovač je treba razumeti tudi njeno sporočilo: “Včasih smo kot bik. Zagledamo tarčo in se zaženemo.” Trenutno sem tarča jaz s satiričnim verzom o fuknjenosti. Se veselim.

P. S. V deželi čudes je kot feniks iz pepela vzniknila tudi diploma vrhovnega sodnika Branka Masleše. Zlobno je bilo dodano, da če greš v Sarajevo na čevape, dobiš še diplomo. Tožil bo skoraj 190 tistih, ki so in še dvomijo v njegovo diploma.

P. S. S. Vrhovni tožilec Drago Šketa je po obisku Putinovih tožilcev šel na špeckahla turnejo k evropskim tožilcem in se tam lagal. Čudno bi bilo, če se ne bi.