foto: Polona Avanzo

Evropska komisija, ki jo je vodila zaprisežena neomarksistka Nizozemka Sophie in ‘t Veld je raziskovala kako nedemokratična vlada Janeza Janše pri nas zatira medijsko svobodo. A ker je k temu raziskovanju povabila ob neomarksitičnih pravovernih slovenskih novinarjih; ki ji že pol leta to dopovedujejo, tudi nekaj neustreznih novinarjev, je  nazadnje ugotovila, da v Sloveniji zatiranja medijska svobode ni in da so večinoma naši pravoverni mediji silno neodvisni.

Žal pa dotična pravoverna komisarka ni povabila mene. ki sem sicer v pokoju, a sem bil dolga leta aktiven novinar, čeprav brez ustrezne izobrazbe, tako da pred priimkom niti enkrat nimam kakšnega »dr«.  Jaz bi ji namreč povedal, kako Janez Janša pravzaprav obvladuje slovensko medijsko sceno.

Torej novinarji v levi medijski sceni, kamor spada tudi Nacionalna RTV in so večinski mediji pri nas, morajo v vsakem svojem prispevku napisati še kaj grdega o Janez Janši in njegovi vladi. Če tega ne storijo, jim prispevka ne objavijo. In če se to pri istem novinarju zgodi večkrat oziroma pogosto, se mu odtegnejo razni dodatki. No, nekaterim se to izplača, ker jim za ustrezno plačo ni treba nič delati.

Še huje pa se zgodi tistim, ki bi hvalili Janeza Janšo ali njegovo vlado in zakone oziroma ukrepe. Tak novinar seveda sploh ne bi prišel v program oziroma njegov članek ne bi bil natisnjen. Sicer pa takih nepravovernih novinarjev pri nas ni, ker bi takoj izgubili službo.

Tako torej Janezu Janši lahko očitamo, da s svojim bivanjem uničuje medijsko svobodo. Ker če ga ne bi bilo, oziroma če ne bi vodil vlade, potem uredništva pravovernih medijev sploh ne bi imela razloga, da pritiskajo na svoje neodvisne novinarje.

Torej bi za našo medijsko svobodo bilo potrebno enkrat za zmeraj odstraniti Janeza Janšo. Saj ga je naša pravoverna levica že večkrat spravila v zapor, a je vselej prišel ven še bolj bojevito nazadnjaški. Torej bi ga bilo treba za večno odstraniti. Ampak to nikakor ne bi bilo všeč levici, kajti Janša oziroma antiJanša usmeritev je edini program, ki je levosučnim strankam enoten. O vsem drugem so sprti in zato tudi mečejo puško v korzo.

To bi moralo biti jasno tudi evropski komisarki Sophie in ‘t Veld, da če ne bi bilo Janeza Janše, bi Slovenija razpadla. Kar pa bi bilo sicer všeč raznim probalkanskim demonstrantom, ki po Ljubljani ropotajo vsaj enkrat tedensko.

Bogo Sajovic