Najbolj pošten bodoči politik Jaša Jenull bi bil minister za kulturo ali pa za šport. (foto: Facebook)

Po najnovejših informacijah se Jenullovo vstajniško gibanje pripravlja na poseben dogodek 29. novembra letos (na nekdanji jugoslovanski dan republike). Takrat naj bi na Trgu republike v Ljubljani organizirali posebne volitve, na katerih se bodo državljani odločali, ali še naprej želijo imeti »fašiste« na oblasti ali si želijo vlado po meri ljudstva.

Volitve naj bi organizirali tako, da bo vsak, kdor bo želel, metal bele in črne kroglice, tako kot leta 1945. Vsak lahko glasuje, kolikorkrat želi, saj organizatorji zaradi načelnega mnenja informacijske pooblaščenke ne bodo preverjali osebnih podatkov. Prav tako ne bo obvezno nošenje mask in pogoj PCT.

Do takrat bo tudi znana sestava nove vstajniške ljudske vlade. Kandidat za njenega predsednika še ni znan, je pa že znano, da bo Jaša Jenull novi minister za kulturo, Tea Jarc bo ministrica za m(M)ladino (in to bo novost v vladi), Ivan Gale bo minister za gospodarstvo, medtem ko bo Anici Bidar pripadla funkcija ministrice za zdravstvo. To funkcijo so sicer nameravali ponuditi Mimi Zajc, vendar si slednja želi kmetijski resor, saj je strokovnjakinja za živali. Jenullu sicer konkurira Zlatan Čordić, slednji pa za notranjega ministra v novi vladi predlaga Anisa Ličino.

Znani so tudi prvi obrisi vladnega programa. Slednji predvideva takojšnjo ustavitev cepljenja proti covid19, za že cepljene državljane pa pripravljajo deportacijo v posebna taborišča. S tem bi ostale državljane zaščitili pred sevanjem nanodelcev, ki naj bi jih vsebovala vsa cepiva proti covid19. Prav tako naj bi uvedli tudi prepoved nošenja obraznih zaščitnih mask ter odpravo prometa na fosilna goriva – po novem bo mogoča vožnja le še s kolesom. Električna vozila, od skirojev, koles do avtomobilov, bodo močno obdavčena, ker je denar potreben za izgradnjo novih vetrnih elektrarn, ki bi zagotavljale dovolj energije za njihovo polnjenje.

R. V.