Kdor ima ušesa, naj posluša. Urška jih očitno ima... (foto: STA)

Včeraj je Sindikat delavcev v zdravstveni negi na protestnem shodu v Ljubljani zahteval odpravo plačnih krivic. V nagovorih pred vladnim poslopjem je bilo slišati, da brez medicinskih sester ni zdravstva in da brez njih tudi napovedane plačne reforme ne bo. Opozorili so tudi, da se za poklice v zdravstveni negi odloča vse manj mladih.

Kot poročajo naši viri, naj bi bil med protestniki tudi Miha Kordiš, sicer koalicijski poslanec Levice, kar bi lahko kazalo na to, da vlada (znova) protestira proti sami sebi. Ali je bil največji razgrajač med protestniki prav on, ni znano, je bilo pa jasno, da so bile tudi medicinske sestre dokaj glasne, čeprav ne tako kot prejšnji teden gasilci. To je spodbudilo tudi predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, ki je udeleženkam in udeležencem protestov, pa tudi medijem sporočila: “Vlada vas sliši.”

Odzivi na njene besede so bili v javnosti precej mešani. Kot nam je uspelo izvedeti iz vrst raziskovalcev udbovskih arhivov, je Urška Klakočar Zupančič samo izkoristila pravo priložnost, da je vsem državljankam in državljanom Slovenije sporoča, da jih vlada ves čas posluša (preko prisluškovalnih naprav, se razume).

Po oceni iz Jankovićevega kroga pa je Urška dokazala, da vendarle ni mogoče njenega strankarskega šefa primerjati s Slobodanom Miloševićem. On je namreč na velikem shodu konec osemdesetih let izjavljal, da ne sliši dobro, medtem ko Robert Golob in njegovi zelo dobro slišijo.

Med protestniki, ki so se včeraj zbrali na Trgu republike v Ljubljani, pa je bil tudi zdravnik, čigar ime in priimek hranimo v uredništvu. Kot nam je dejal, je zelo zadovoljen, ker je predsednica državnega zbora dokazala, da ušes očitno nima samo za okras, ampak da jih tudi uporablja. “Ta organ ji očitno zelo dobro deluje, vprašanje je samo, kaj je med obema ušesoma. Je kaj več kot žica? Upam, da Matjaž Nemec ne bo protestiral zaradi nelojalne konkurence,” nam je dejal.

Urh Zupan Kloakočer