foto: STA

Zdaj razumem, zakaj je Robert Golob kmalu potem, ko je postal predsednik vlade, hotel imeti še posebej izbrano varovanje zase in za svojo družino. Na podelitvi Prešernovih nagrad se je namreč pojavil z lepotico Tino Gaber, ki jo je pod roko pripeljal v prvo vrsto za goste.

Ker je to prenašala televizija, bi Golobovi varuhi morali poskrbeti, da teh posnetkov ne bi videli Golobovi otroci, kajti potem bi njegov deca res najbrž vprašala, ali je Tina Gaber njihova nova mamica. Sicer pa sploh ne vem, zakaj je Golob to prešerno potezo sploh zrežiral. Po kulturološki varianti, in Golob je velik kulturnik, je od svojih obveščevalcev izvedel, da bo na koncu te prešerne prireditve nastopila še Svetlana Makarovič in zahtevala Prešernovo nagrado, ki se ji je odpovedala leta 2000.

Ni mi znano, ali se je Golob z Makarovičevo strinjal ali ne. A najbrž se ni strinjal, sicer bi v dvorano vkorakal z Makarovičevo pod roko. A to bi bilo težko, ker sta Makarovičevo spremljala Jaša Jenull in Boris A. Novak, ki bi ju bilo težko nagnati od Svetlane, saj sta (vsaj Jenull) enako pomembna kot Golob. Mogoče pa je, da so Goloba k temu prešernemu performansu nagovorili prireditelji podelitve Prešernovih nagrad v upanju, da bo Golobov nastop z novo lepotico vsaj malce ublažil navdušenje, ko bo Makarovička v družbi z  Jašo Jenullom in Borisom A. Novakom prikorakala na oder.

Vseeno pa se čudim, da Golob za svojo področno spremljevalko ni izbral katere od svojih svobodnjaških parlamentarnih lepotic. Saj jih ima cel kup od Tamare Vonta do Urške Klakočar Zupančič. A prav Klakočar Zupančičeva je poskrbela za največje presenečenje, ker je na prireditev ni bilo, čeprav se rada objema z Golobom. Morda pa je bila ljubosumna na Gabrovo. In skupaj z njo tudi ves ženski koalicijski državni zbor.

Če je to res, potem so Golobu premierski dnevi šteti. To nakazujejo tudi javnomnenjske ankete, kjer Golobu priljubljenost vse bolj pada. Zato je morda Golob nalašč svoje lepotice usmeril proti sebi, ker si želi kakšne boljše službe, recimo v Gen-I, kjer bi po hitrem postopku (tak hitri postopek je prav Golobova vlada uvedla za odstranitev direktorja RTV) zamenjal sedanjega direktorja. Ampak potem bi imel znova veliko dela Milan Kučan z iskanjem novega novega obraza za predsednika vlade, samo da ne bo Janša.

No, Golobu pa bi tudi lahko dali Prešernovo nagrado, zaradi vseh dram, ki jih povzroča.

Bogo Sajovic