foto: Nova24tv.si

“Eden najbolj aktivnih Janševih privržencev razkril cenik zloglasne kleti,” je včeraj na spletu objavil Svet24, sicer glasilo v lasti Odlazkovega medijskega imperija. Na prvi pogled nedolžen članek pa bo očitno prišel tudi v anale Odbora za podelitev Pulitzerjeve nagrade, najprestižnejšega medijskega priznanja na svetu. 

Članek o tem si sicer lahko ogledate TUKAJ. So se pa danes neuradno nanj že odzvali Američani, ki preko ameriškega veleposlaništva v Ljubljani spremljajo vse medije, saj preko teh informacij tudi CIA raziskuje morebitna tveganja za terorizem. Neuradno naj bi prikriti agenti ameriške obveščevalne službe preiskovali kleti večjih zgradb po Ljubljani, v zgradbo na Trstenjakovi 8, kjer ima sedež SDS, pa naj bi večkrat obiskala inšpekcija, saj sumijo, da naj bi v podzemnih prostorih obratoval pravi medijski center, ki naj bi pokrival družbena omrežja s svojimi troli.

No, očitno pa bodo zaradi velikega razkritja s strani časopisa Svet24 prisiljeni svojo lokacijo preseliti drugam. Zato pa so na razkritje toliko bolj pozorni ravno v Pulitzerjevem odboru, kajti doslej še niso zaznali takšnega medijskega dosežka v svetovnem merilu. Zato je Svet24 zelo resen kandidat za Pulitzerjevo nagrado. “Neverjetno spretni so namreč mediji v Sloveniji, če jim je uspelo s psihološkim trikom prisiliti kibernetske teroriste, da celo javno priznajo, koliko plačujejo svoje uslužbence,” je povedal vir iz Pulitzerjevega odbora.

Za zdaj pa informacij o morebitni prestižni nagradi še nista komentirala niti Martin Odlazek, pa tudi ne Primož Cirman. Obstaja namreč nevarnost, da bi se, če bi odlikovanje v roke dobil Odlazek, zadeva končala v smeteh.

Jožko Kletnik