(foto: RTV / posnetek zaslona)

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je včeraj v Odmevih na TVS dejal, da interesne skupine v zdravstvu nalašč ustvarjajo izredne razmere, ker je v izrednih razmerah najlepše delovati in kritizirati. Tanja Starič je bila ob tem njegovem odgovoru osupla:

Katere skupine ustvarjajo izredne razmere, ni povedal. Zato pa so toliko bolj zgovorni krogi okoli Inštituta 8. marec ter ostalih pravovernih nevladnih organizacij. Češ, Janez Janša se zelo dobro znajde v izrednih razmerah.

Po njihovo je namreč SDS v zadnjem času organizirala akcijo v ilegali: dostaviti čim več navideznih poškodovancev na urgenco, kjer bi delali kraval in celo grozili z orožjem, po možnosti tistim, s katerim hodijo na urjenje v organizaciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Da je največja opozicijska stranka po njihovo res vpletena, je nakazal že eden od uporabnikov twitterja, ki je povzel informacije, ki zadnje čase krožijo okoli Nike Kovač ter Glasu ljudstva – slednji napovedujejo stavko pacientov. Kakorkoli že, kriv naj bi bil Bolniški forum SDS:

Torej, če povzamemo: zainteresirani se najavijo v glavni pisarni SDS, nato pa avtobusi razvažajo namišljene bolnike po urgencah. Žan Mahnič in Branko Grims vse preštejeta ter določita lokacije, Jelka Godec razdeli listke z lažnimi diagnozami, Alenka Jeraj pa sendviče ter sok. Najprej sledi govor Janeza Janše, nato odhod ter akcija. In tako vsak dan. Mediji o tem seveda ne poročajo, a Glas ljudstva menda ve vse.

In kako so to ugotovili? “Obrazi teh provokatorjev so nenavadno rumene barve. Najprej smo že mislili, da gre za okužene Kitajce, a se je izkazalo, da gre za janševike. To smo ugotovili, ko smo jih skušali odgnati s postavitvijo voščenih lutk Bojane Beović in Milana Kreka, a na to niso reagirali,” nam je pojasnil neimenovan vir iz kroga skupine Glas ljudstva.

Ivan Ranocelnik