Urška in Nika v molitveni drži... (foto: twitter)

Kot kaže, se nam obeta molitveni shod v zahvalo ob stodnevnici uspešnega delovanja Golobove vlade. Pa tudi z namenom, da spremenijo zgodovino za nazaj. Ni pa še znano, kdaj ta shod bo. 

Nekaj pa je jasno: glavni organizatorki shoda bosta predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in prva dama Inštituta 8. marec Nika Kovač. To sta navsezadnje potrdili tudi z molitveno držo rok ob njunem zadnjem srečanju.

Uspelo pa nam je izvedeti tudi nekaj podrobnosti tega srečanja. Najeli naj bi osrednjo dvorano v Islamskem kulturnem centru v Ljubljani, na sredino pa naj bi postavili Titovo sliko. Prisotni naj bi se ulegli na tla in govorili mantre v čast pokojnemu maršalu v zahvalo, ker Golobova vlada tako dobro dela.

Seveda je to le okvirni scenarij, ki ga mora poprej odobriti islamska skupnost v Sloveniji, bojda pa naj bi moral še prej dati svoj pristanek turški predsednik Recep Tayip Erdogan, ki je nedavno odprl novo džamijo v Sisku in tako spremenil zgodovino za nazaj: bitka pri Sisku je postala poraz za evropsko civilizacijo. Po njegovem zgledu bi lahko tudi bitko na Kosovem polju Srbi spremenili za nazaj.

“Če je Erdogan res tak čarovnik, bomo še mi izmolili, da osamosvojitve ni bilo in da Jugoslavija še vedno obstaja,” sporočajo iz Inštituta 8. marec. O tem, ali bosta Nika in Urška ob molitvenem shodu oblekli burko, pa seveda nismo uspeli izvedeti.

Niko Kovačič