Model, ki je navdušil Arabce (foto: twitter)

Iz veleposlaništva Savdske Arabije na Dunaju, ki je zadolženo tudi za Slovenijo, smo dobili neuraden, a navdušen odziv nad junija predstavljenim patentom za burkini, torej ženske kopalke, ki spominjajo na potapljaško obleko.

Gre za model, ki ga je predstavil legendarni Alen Koman iz versko usmerjenega medija Scutum Fidei, pozirala pa je, če smo prav razumeli, njegova žena. Očitno so fotografije, ki so se razširile po medijih, navdušile predvsem arabske diplomate in poslovneže, saj pravijo, da takšnega modela burkinija pri njih še ni bilo v prodaji in bi to veljali razširiti. Zato Savdijci že razmišljajo o proizvodnji tovrstnih kopalk, vendar morajo najprej za to dobiti Komanovo dovoljenje.

Neuradno naj bi bili nad tem navdušeni tudi v Termah Vivat v Moravskih Toplicah, prav tam, kjer je pred leti uporaba burkinija v bazenu sprožila precej nejevoljnih odzivov tudi v medijih. “Ljudje so se na burkinije sedaj že navadili, veseli nas, da tudi krščanske žene to uporabljajo, s tem pa padajo mnogi predsodki, ki so bili prisotni doslej,” so nam sporočili iz omenjenih term. .

Po naših podatkih bi lahko omenjeni model burkinija začeli najprej proizvajati v Bosni in Hercegovini, saj je bilo kar nekaj predstavnikov vahabitov lani na protivladnih protestih v Ljubljani, kjer so si podali roke s predstavniki Scutum Videi, nam je uspelo izvedeti. Na potrditev informacij še čakamo.

Šefik Burkić