foto: Facebook

Včeraj so nekateri regionalni mediji objavili bizarno novico o tem, da so koprski policisti zalotili kolesarja, ki je s seboj prevažal ogromno sadiko indijske konoplje. Slednjo so mu seveda zasegli.

Novinarska ekipa Mravljišča pa je seveda šla v akcijo in je preko neformalnih kanalov raziskala ozadje te kolesarske akcije. Medtem ko je Policijska uprava Koper zgolj sporočila, da so mu pri preiskavi našli še pripravo za čaj iz konoplje in da bodo sprožili postopek, pa nam je uspelo priti do kolesarja, ki je hotel sadiko s kolesom pripeljati v Ljubljano. Gre za 23-letnega Ljubljančana Fedjo P., ki izredno rad kolesari, zanj je kolesarski protest vsak petek obvezna rutina. »Po duši sem revolucionar, moj deda je bil politkomisar, veste,« nam je povedal. »Če imajo muslimani ob petkih svoje redne obrede, jih bomo imeli še mi. Borimo se proti slabemu, dol z Janševo vlado!«

Ker pa je bil med protestniki doslej praktično neopažen in ga je ignoriral tudi Jaša Jenull, si je domislil posebne akcije. »Po zgledu Titove štafete sem se v četrtek s kolesom odpravil v Koper k prijatelju in tam prespal. Zastonj mi je dal to butarico iz konoplje, ki bi jo moral pripeljati v Ljubljano. Na poti do tja bi se že lepo posušila in bi se moji sotrudniki na protestu lepo ‘zapohali’,« nam je pojasnil. Žal mu je policija pokvarila igro. »Prehitro so me opazili. Verjetno pa me je prijavil kakšen janšist,« nam je še pojasnil.

Jaroslav Jenič