foto: STA

Da je zadnji šef partije Milan Kučan še kako vpleten v protivladne proteste, seveda čivkajo že vrabci na cesti. Vendar pa so v zmoti tisti, ki mislijo, da mali možicelj še vedno prisega na rdečo zvezdo, srp in kladivo ali pa nemara na novodobne uporniške znake, ki prikazujejo politkolesarje. Daleč od tega!

Že zelo kmalu po obilnih snežnih padavinah se je namreč v neposredni bližini parlamentarne zgradbe pojavil snežak zelo nenavadne oblike. Njegova silhueta namreč spominja na falus, penis ali kakorkoli se že reče moškemu spolnemu organu. Za zdaj ni znano, kdo je avtor tega slavnega kiparskega izdelka, ki bo seveda ob prvi odjugi “šel po gobe”, je pa zelo verjetno, da je verjetno produkt politkolesarjev. Zato smo novinarji našega spletnega portala naredili posebno preiskavo dogodka in skušali poizvedeti, ali je to res nov simbol upora, ki ga uporablja Milan Kučan v boju proti “fašistom na oblasti”.

Ko smo na Trgu republike v Ljubljani poizvedovali za možnimi motivi nastanka snežaka nenavadne oblike, nam je gospod srednjih let s precej poudarjeno partizansko govorico pojasnil, da Kučan sicer ni vedel za nastanek novega simbola, vendar bi se z njim zagotovo strinjal. “Prvič zato, ker gre država v k***c, drugič pa zato, ker je Kučanov politični izbranec Marjan Šarec, ki je celo sam povedal, kaj mu je povedal učitelj, da je namreč glup kot moški spolni organ. Ne vem sicer, ali je moški spolni organ res neumen, dejstvo pa je, da imamo sedaj na voljo toliko časa, v kolikor bo minilo šest zaporednih volitev. Skratka, točno toliko kot je imel Šarec popravnih izpitov,” nam je zaupal.

Obstaja pa še ena jezikovna zadrega, nam je povedal. Avtorji novega simbola se ne morejo zediniti, ali bi ta simbol imenovali “kurac” ali “kurec”. “Prvi izraz je čefurski in si z njim ne bomo pridobili veliko simpatij Slovencev. Drugi izraz pa ima dvojen pomen, lahko pomeni tudi ‘pečekurec’, kar je še posebej značilno za Šarca, ki vedno prižge žar takrat, ko zajec še teka po gozdu. Ampak priznati pa morate, da zdaj veste, zakaj so člani Mladega foruma kakšen teden prej delili kondome na istem mestu,” nam je še povedal možakar.

Sicer pa, novi simbol upornikov izgleda takole:

foto: Facebook

Mile Hišan