Puško, s katero je mogoče vzpostaviti ustavni lok, sedaj iščejo talibani. (foto: Joe Long / Wikipedia)

Po včerajšnjem dokončnem prevzemu oblasti v Kabulu, ko je Afganistan zapustil zadnji ameriški vojak, so talibani seveda proslavljali.

Vendar pa so danes zjutraj po srednjeevropskem času sprožili alarm, saj pogrešajo redko vrsto orožja. Čeprav jim je ameriški predsednik Joe Biden prepustil ogromno orožja in tudi finančnih sredstev, pa glavno vojaško poveljstvo talibanov preiskuje, kje bi se lahko nahajala ena najbolj naprednih vrst sodobnega orožja. Gre za posebno puško z upogljivo cevjo, ki lahko tarčo zadane tudi s streljanjem v loku.

Po trditvah talibanskih virov sedaj vse vojaške enote zlasti intenzivno preiskujejo kmetijske površine, zlasti koruzna polja. Talibanska obveščevalna služba je namreč sporočila, da so puško odvrgli najverjetneje kar Američani, ki so se navdihovali po nekdanjem slovenskem premierju. Zato so preko slovenske islamske skupnosti že zaprosili za pomoč Marjana Šarca, če jim lahko da kakšen koristen nasvet pri iskanju puške, ki je sfrčala v koruzo. Talibani ob tem obljubljajo nagrado v vrednosti milijon ameriških dolarjev.

Talibani so že zaprosili za pomoč Marjana Šarca. (foto: Pixabay, Demokracija)

R. V.