Obstaja celo možnost, da bi obe mišičasti legendi skupaj zaigrali v novem filmu... (foto: Wikipedia, Demokracija)

V teh dneh tuji mediji z občudovanjem opisujejo Slovenijo, ki je dobila novo vlado na čelu s “čudežnim dečkom” ptičjega priimka, ki je doktoriral že pri 27 letih in navdušuje javnost s svojim zaslužkarstvom. 

Nič manj pa ne navdušujejo novi ministri. Kar nekaj tujih časopisov, ki so še pred nekaj meseci zelo skeptično ocenjevali Slovenijo, češ da drsi v totalitarizem, je povsem navdušenih nad dejstvom, da v novi vladi delujejo ministri, znani po svojih vrhunskih dosežkih. Predvsem pa v  oči bode pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, ki so ji po naših informacijah holivudski filmarji že ponudili vlogo v nadaljevanju filmske franšize Terminator. To naj bi storili po objavi članka na spletni strani Reporterja, kjer se je ministrica izkazala z mišicami, ki se lepo podajo k njeni že sicer visoki postavi. nam je zaupal dopisnik New York Timesa iz Bruslja. “Tekst v članku je najmanj za Pulitzerjevo nagrado, verjamem, da Dominika ne bo ostala dolgo časa v vladi,” nam je zaupal dopisnik New York Timesa iz Bruslja. “Res je imel prejšnji premier srečo, da mu ni podala roke, ker bi sicer ostal brez nje. Strla bi mu vse kosti.”

Nad ministrico je navdušen tudi legendarni Terminator Arnold Schwarzenegger. “Ne samo, da ima podoben priimek kot jaz, tudi postavo ima podobno. Glede na trende v zvezi s spreminjanjem spola lahko povem, da mi je vseeno, če novi Terminator zamenja spol. Morda se bova v naslovni vlogi celo izmenjevala, nikoli se ne ve,” je ameriški igralec avstrijskega porekla povedal za naš portal.

Je pa tudi ministrica medtem že sporočila, da z veseljem sprejme vlogo. Vendar pod enim pogojem – njena nasprotnica naj bi bila v filmu kar junakinja angleških nadaljevank Urška Klakočar Zupančič. Ali bodo producenti pristali na ta pogoj, pa še ni znano. Za režiserja pa se je menda že javil legendarni novinar Igor Kršinar, ki ima odlično domišljijo in mu idej zagotovo ne bo zmanjkalo.

Dominic Scwarzpippen