Hands waving white empty flags

Robert Golob (z Gibanjem svoboda zmagovalec parlamentarnih volitev) se sooča z obtožbami, da bo nova vlada simpatizirala z Rusijo in Vladimirjem Putinom. Dvomi, da utegne ekipa Goloba obrniti hrbet Ukrajini, so se še okrepili potem, ko nihče od zmagovalcev volitev namigovanj ni zanikal.

Med prvomajskimi prazniki se je Robert Golob sestal s svojimi zaupniki in mentorji, med katerimi so bili tudi Milan Kučan, Gregor Golobič in Karl Erjavec. Izdelali so načrt, kako se otresti zlonamernih namigovanj, da so rusofili.

Od preverjenega, a zanesljivega vira smo izvedeli, da bo nova vlada po zgledu socialdemokratske Nemčije (tako poroča Der Postillon) že na svoji prvi seji v Ukrajino poslala 10.000 belih zastav, ki naj bi v napadeno državo prišle že sredi junija – pred morebitno rusko ofenzivo.

»To ni ravno težko orožje, kot pričakuje Ukrajina, a tudi bele zastave niso ravno lahke,« so se menili (poroča naš vir). »Drogovi za zastave so narejeni iz trdne kovine.«

Izvedeli smo, da so bili pri izbiri zastav upoštevane potrebe ukrajinske vojske in so namenjene temu, da se vojna v Ukrajini čimprej konča. »Zastave prihajajo iz starih zalog JLA, sicer gre za sovjetski izdelek. Zato jih bodo lahko ukrajinski vojaki brez dolgega uvajanja takoj uporabljali,« nam je še zaupal vir.

ukrajina

milan kučan