foto: Pixabay

Vse kaže, da nam bo letošnja turistična sezona ostala v spominu predvsem po visokih cenah na jadranski obali. A to ni edina nevšečnost, ki vas lahko doleti na dopustu.

Če so Grki začeli omejevati uporabo ležalnikov in senčnikov za goste iz Srbije, pa nas vzdolž celotne jadranske obale lahko doleti diskriminacija pri poslušanju glasbe – razen če jo boste poslušali na najbolj intimen način, torej preko slušalk. Vsako javno predvajanje prepovedane glasbe pa bo sankcionirano, v nekaterih krajih so predvidene kar hude denarne kazni. Da seveda ne govorimo o gostinskih lokalih, ki ne bodo smeli vrteti katerekoli glasbe.

A Hrvatje v tem oziru niso edinstveni, saj so od njih hujši samo še Črnogorci. Slednji so že lani uvedli ostre ukrepe ter omejitve pri javnem predvajanju glasbe ne samo na radijskih postajah, pač pa so cenzurirali celo internet in prodajo plošč. Viri pa so nam povedali, da je črnogorska policija nedavno ostro kaznovala mlad slovenski par, ki je preko mobitela glasno predvajal slovensko skladbo, ki je v Črni gori prepovedana.

Sprva se ni vedeli, za katero skladbo gre, a nazadnje smo jo le izbrskali:

Neno Konobar Momirović