foto: STA

Slovenci še z nobeno svojo vlado doslej nismo imeli takšne sreče, kot jo imamo z Golobovo svobodnjaško.

GenIalno nas je rešil vseh energetskih podražitev, pa ne s pocenitvijo električnega toka, čeprav je nekoč nadvse uspešno vodil prodajo elektrike v Gen I, pač pa nam je v zimskih mesecih uspel zvišati vremensko temperaturo za dobrih deset stopinj. To sicer ni čisto pogodu zapriseženim Slovencem, ki bi vse zimske dni in potem še pol pomladnih smučali ali drugače uživali na snegu.

Toda za snežno pomanjkanje ni kriv Golob, pač pa nihče drug kot nekdanja mračnjaška Janševa vlada. Ampak svobodnjaški premier Robert Golob bi zlahka pomagal slovenskim snegoljubcem, saj je znano, da je v Združenih državah v času, ko pri nas prevladuje toplota, zapadlo ponekod celo poldrugi meter snega. In prepričan sem, da Golobova vlada že razmišlja o pogodbi z Američani, da bi oni k nam izvozili odvečne količine tam zapadlega snega.

No, morda je pri nas le še treba ustanoviti novo snežno ministrstvo, za katerega pa ima golobja koalicija zagotovo dovolj kandidatov. Tako tudi ne bi bilo treba stotinam domačinov in turistov na obali skakati na glavo v naše razmeroma toplo morje. Tako se udejanja tudi Golobov zdravstveni recept, kako se boriti proti kitajski gripi – s sončenjem in skakanjem v morje.

Ampak segrevanje v zimskih mesecih ima še eno nevšečnost;  v takšnem vremenu se pojavijo prehladi in gripa. A za to seveda ni kriv svobodnjaški Golob, ampak večno krivi Janez Janša, ki med svojo mračno vladavino ni znal ljudi ozdraviti s sončenjem in skakanjem v morje, pač pa je temu ostro nasprotoval z zapiranjem občinskih meja, tako da Slovenci niso imeli možnosti iti po zdravje na našo obalo. Zato ni čudno, da so Primorci, od koder je doma tudi Golob, v veliki večini glasovali proti Janši.

No, segrevanje našega ozračja je tudi v nasprotju  z evropskim bojem proti segrevanju planeta, za kar bi lahko bil kriv prav naš Golob, zato morajo naši naravovarstveni strokovnjaki najti pravega krivca, to pa je naši politični praski lahko samo Janša. Za zmerno razgledanega Slovenca pa je čudno, da je za isto stvar lahko nekdo zaslužen, drugi pa kriv. A pri nas je to mogoče, saj je lahko naš državljan zjutraj moški, zvečer pa ženska, jutranja ženska pa je zvečer moški. Ali pa si pridobita še kakšen drug spol.

Bogo Sajovic