foto: STA

Pri novi županski kandidaturi gre predvsem za nadgradnjo že utečene trgovine njegovih in sinovih balkanskih bojevnikov: nove zmage si obetajo po zaplembi Fondovih vrtov s Plečnikovim štadionom vred, preprodajo v Stožicah ter ob lobanjah žrtev pod Macesnovo gorico.

Pri slednjem deluje v tandemu s Prebil Ničem: le-ta se je pretegoval skozi vnaprej izgubljeno predsedniško kampanjo le zato, da bi kljub eksplodiranemu Melaplinu lahko še nadalje oviral dostojen pokop Hišnikovih žrtev izpod Macesnove gorice. V ta namen že desetletja ovirajo kočevske in ljubljanske sodnike, celo tožilce, da ja ne bi sprožili postopkov proti genocidnim množičnim morilcem, ki oprezajo za novimi žrtvami izza kočevskih brezen. Imena teh nepridipravov so vsem znana in o njih že vrabci čivkajo ter Goliobi grulijo: kljub temu pa imata Kidrič, Kradelj in njuni podrepniki še nadalje spomenike v županski Ljubljani, Kradeljev svak Maček pa na Kočevskem. Seveda, spomeniki naj kar ostanejo: treba jih je le opremiti z napisi, da gre za poglavitne krvnike slovenskega naroda v opomin drugim levuharjem podobnih iztirjenih nagnjenj. Z Macesnove gorice se bo vil sprevod tisočerih lobanj na poti k njihovim krvnikom. Vprašujoče bodo gledale spomenike svojih morilcev in nemo zahtevale pravico. Z notranjske strani pa kaže pripeljati romske žrtve strahovlade Hišnikovega Mačka z nerojenimi Cigančki vred. Namen velike moritve z grozodejstvi vred ni bil zdesetkati desno volilno telo, temveč predvsem morilce in njihove družine za vekomaj podrediti Hišnikovemu Mačku: potomci zapitih krvnikov postanejo vplivneži, ki zvesto tajijo grozodejstva svojih prednikov, ne nazadnje skozi Pokrajinski muzej Kočevje, kjer kraljuje brat Mihe Kordiša, zloglasni Ivan.

Hišnikova zarota

Hišnik in njegov Maček sta zbrala svoja podrepnika in ju takole nahrulila: »Mjau. Prebil Nič, zate imamo pripravljen enak načrt kot za Pisanega Tišlarja na predpreteklih volitvah: kandidiral boš le zato, da se pokažeš kot neodvisen čvekač. Poražen boš le zato, da boš v naslednji rundi zmagal: Pisančka sem tako spravil nad parlament, tebe pa bom znova ustoličil med Kočevci, čeravno sta kot župana Kamnika in Kočevja zafurala vse, kar se je dalo eksplodirati. Županov stari podšef covid Pozitivne Slovenije Goliob ti bo na skrivaj držal štango, da bosta s Primi Nožem še bolj pomagala županovemu potomstvu na Kočevskem in dalje na balkanski bojevniški podij! Melaplina ne smeš nikoli spraviti iz mesta, nekaj eksplozij z letečimi mrtveci gor ali dol: tam moramo še nadalje betonirati za mojega prijatelja Riduana, saj sicer ne bom imel s čim financirati svojih. Predvsem pa pomni: župan bo blokiral pokop mojih zverinsko mučenih žrtev na Žalah, ti pa boš oviral njihov odvoz iz kočevskih jam. Tako bo Maček cel in koza Tea sitna!«

Vsi so vdano kimali, vedoč, da nasprotovanje Hišniku vodi le v kočevska brezna

Mačkov Hišnik je nadaljeval svoj ukazovalni monolog: »Midva sva že dogo v istem čolnu: tako kot si ti omogočil maturo svojemu sinu, čeravno je imel na šubički še več cvekov kot Pisani Tišlarček na Aškerčevi lesni, sem jaz opetnajstil Slovence, da sem spravil svojo hčerko na Harvard. Za koga pa boš, če ne za svoje potomstvo? Lovec Biden nam je vsem za zgled, čeravno Indijci sedaj kraljujejo z njegovo tamilsko podšefico Kamalo in z britanskim gazda Sunakom. Kitajski ali ruski migranti jim ne segajo niti do kolen. Vselej pa pomni, zakaj sem te spravil h koritu, potem ko si šel iz Mercatorja in spravil mojega tekmeca Igorja Istrabenza na Dob. Tvoji balkanski bojevniki morajo še nadalje pokrivati mojo trgovino. Če kdo igra peto kolo, ga pač pridruživa Krambergerjevemu Iveku, Janku Jamniku …«

Logika vladajočih levuharjev

Biden in oba župana kandidirajo za položaje, ki jih niso sposobni opravljati. Delajo zgago iz družinskih pobud; županov sin bi bil že drugi dan za zapahi, ko bi na Rotovž zavil kak poštenjak, Bidnovega sina čaka nekaj podobnega. Dolski mojster Kočevar pa je bil s Četrtkom vred šef triumvirata, ki je upravljal Hišnik-Mačkov kočevsko-reški Snežnik. Tam so organizirali skrivanje mučenih trupel političnih nasprotnikov; zvečine so jih zmetali v rove kočevskega rudnika rjavega premoga, nakar so jih zalili z jezerom, čeravno bi bil rudnik dandanes še kako donosen. Seveda so upali, da so svoja grozodejstva bolje poskrili pod vodo kot pod Macesnovo gorico, kjer so poonegavili le manjši del žrtev strahovlade Hišnikovega Mačka. Vendar tehnika podvodnih arheoloških iskanj urno napreduje in za vsakega nebodigatreba v grmu raste palica: nedvomno komaj potem, ko bomo imeli župane, kot se šika.

Množični poboji in trgovina grejo na Kočevskem z roko v roki Primi Noža in Riduana. Po padcu udbovcev velikih podjetij ITAS, LIK in KG danes sledi vladavina njihovih otrok iz melaplinskih družin dolskih poljancev v Melaplinu in na občini proti kajakašu, sinu avtobusarja, Marku Rovanu, prisiljenemu k profesuri v Ljubljani, in starotrškemu Hydrovodu Webru, ki je složno dal košarico triletnemu trgovskemu Hanskemu pomočniku. Rovanov izgon Melaplina iz mesta pomeni tudi izgon sedanje Prebite mestne vlade.

Mednarodni zgledi Hišnikovega Mačka

Neprestane volitve, petkrat, namesto da bi bile občinske in predsedniške volitve hkrati, tako da bi bilo treba na volišča le dvakrat: namen je čim bolj skregati ljudi, da bi pozabili, da so nam Hišnikovi Švabi in Lahi pokradli vse banke, zavarovalnice, fabrike, ukrajinske tanke … Nobeden med Hišnikovimi izvoljenci ne nosi niti svojih hlač: sicer ga Švabo-Lahi pihnejo kot Iveka Krambergerja, tromostovskega Ivana Hribarja, ali fizika Janka Jamnika. V oktobru in novembru je Goli Ob organiziral durhmarš volitve zato, da bi slovenski narod pozabil na mraz in lakoto in mu ne bi populil še preostalega perja zavoljo zavožene kranjske energetike brez ruskih virov.

Biden in Putin sta lep par: oba po svoje usodna za Ukrajince v prizadevanju preseči Hišnikovega Mačka pod Macesnovo gorico. Seveda ne mislita s svojima glavama: za njima stojita mogočna vojaška stroja, ki zahtevata bombardiranja. Je pa ruski medved večno brundajoč: vprašanje je le, ali imamo položaj iz leta 1917, ko je vsa sovjetska inteligenca pobegnila pred Leninom, ali iz 1941, ko Stalin ni nikogar spustil ven. Zagata je vedno enaka: Poljaki in Švedi so hoteli ruske resurse Petra Velikega, Napoleon prav tako, Hitler je za njimi skozi Stalingrad hitel po rusko nafto. Tonček Bebler je pač rojen Moskvič, sicer pa ima Putin v Sloveniji zgolj županovo z medaljami okrašeno srbsko podporo – dokler njegovi tanki ne obnovijo berlinskega zidu. Leta 2022/23 geopolitika ostaja enaka kot leta 1942/43, razen da Američani to pot podpiramo Švabe in po njih vzoru industrializirane Japonce v njihovem večnem boju proti Rusom in Kitajcem po formalnih vojnih napovedih decembra 1941 in 2022/23.

Biden ali Putin sta subjektivno prepričana, da sta vernika, ne da bi upoštevala moralne zahteve svojih religij. Sam sem za Bidna kot ameriški državljan glasoval dvakrat (v resnici za Obamo z Bidnom kot podšefom); tretjič pa se nisem pustil ujeti na limanice. V bistvu sta Puten in Bidin enaka sorta.

Melanijo le nazaj v Hišo Belo,

Da ne bi Joe raztreščil zemljo celo,

Putin ga mal biksa, o moj Bog,

Herberstein ga spravi v kozji rog!

Ukrajina pod Macesni,

Rjovijo zločinci besni!

Nemo tam zrejo lobanje,

Žrtev Mačkove kampanje,

Hišnikovih Murgel zaklon,

z Macesnove Gorice zlom,

Goliobov levi polom,

Komunizma srhljiv pogrom,

Joj, kam neki bi greh svoj dél,

Tarna Hišnikov Maček bel,

I, vrni kjer si vzel,

Pohotnež predebel!

Prek Macesnove Gorice

Letijo tri negravžne ptice:

Župan noče zakopati mrtve

Hišnik zahteva nove žrtve

Isto vižo pleše Nič Prebil

Kdo je najbolj zagaman debil?

Car Hišnik izdal je manifest

Mrtvim svobodo – živim arest!

dr. Stanislav Južnič