foto: twitter, posnetek zaslona

Tako lepe sončne jeseni že dolgo nismo imeli. Ne samo da imamo skoraj vsak dan nekaj sončnih ur, ampak se je za ta letni čas tudi otoplilo za nekaj stopinj, v oktobru celo do 20 stopinj Celzija.

In čemu se imamo zahvaliti za to lepo jesen? Pa se po naše ne vprašamo čemu, ampak komu! In to nam je v tej svobodni jeseni povsem jasno. Našemu vrlemu predsedniku vlade Robertu Golobu. On, ki je mojster za električno ogrevanje, je očitno Slovencem, ker mu je elektrike zmanjkalo, našel način, da se vam ne bo treba ogrevati z različnimi energenti, ampak vam bo kar vreme nadomestilo kurjavo. Torej lahko pričakujemo, da bodo tudi zimski meseci po nalogu nove svobodnjaške vlade topli in nam bo tako prihranili izdatke za kurjavo.

Zdaj se je tudi izkazalo, da je prejšnja, Janševa, vlada bila slaba, saj nam ni znala priskrbeti jeseni in pozimi dovolj sonca. In zato je Golobova ocena prejšnje vlade, da je bila mračna, povsem na mestu. Namesto sonca in toplote nam je dajala le mrak in hlad.

Ampak ob navdušenju nad toplo jesenjo in v upanju, da nas bo narava grela tudi pozimi, so naši podnebni strokovnjaki že zagrozili, da bo zaradi teh zvišanj jesenskih in nemara tudi zimskih podnebnih temperatur lahko zmanjkalo snega, s čimer bi prišlo do pomanjkanja vode. Predvsem pitne. To pa nam je s prirejenim referendumom o pitni vodi pred kakšnim letom zagotovila sedaj osmomarčnica Nika Kovač. Ta referendum je bil uperjen proti mračni Janševi vladi, zato za skorajšnje pomanjkanje vode ne more biti kriv Robert Golob, saj Nika Kovač odlično sodeluje z njim, tako da je za to prihajajočo vodno žejo lahko kriv le Janša. Tako bomo vodno žejo premagali po slovensko z vinom in drugimi alkoholnimi pijačami.

Ampak pretirano osveževanje z alkoholom je lahko tudi škodljivo, saj Slovenci in Slovenke kljub nekaj decilitrom radi vozimo svoj avto. To se kaže v naraščanju hudih in tudi smrtnih prometnih nesreč. Golobova vlada je tudi v tem primeru našla ustrezno rešitev. Začela je podirati kovinske ograje na naši meji s Hrvaško, s čimer privablja obilico migrantov, predvsem iz muslimanskih dežel. In ti nam bodo občutno znižali število prometnih nesreč, kajti splošno znano je, da muslimani ne smejo uživati alkohola.

In tu je spet treba pohvaliti našega predsednika Roberta Goloba v nasprotju z Janezom Janšo in njegovimi mračnimi sodelavci, ki si prizadevajo, da se ta ograja ne odstrani. Upam, da sem vam pojasnil, kakšno sijajno vlado imamo, zato jo bo treba voliti v nedogled.

Bogo Sajovic