foto: Demokracija, STA

Včeraj je portal Demokracija.si poročal o pismu šefom strank KUL o tem, kako so dr. Roberta Goloba dejansko že pred letom dni »mazilili« za novega premierja in sicer tako, da tega ne bi izvedeli v sedanjih koalicijskih strankah.

Izkazalo se je, da je Rudolf Horvat očitno dobro obveščen o tem, kako se v raznih zakotnih gremijih po raznih gostilnah odloča o politiki. Zadevo smo nekoliko bolje raziskali in prišli do osupljivih ugotovitev, ki se kolikor toliko ujemajo z navedbami v pismu.

In kaj se je izkazalo? Dr. Roberta Goloba naj bi Milan Kučan čisto zares mazilil že pred enim letom, le da se o tem ni vedelo. Šlo pa je nekako takole: v eni od gostiln nekje v bližini magistralne ceste med Novim mestom in Metliko (seveda na belokranjski strani, torej malo naprej od prelaza Vahta na »osvobojenem ozemlju«), po nekaterih virih naj bi bilo to pri Badovincu v Jugorju (ker se je omenjena gostilna večkrat pojavila tudi v družabnih kronikah, v katerih sta vpletena Tone Fornezzi-Tof in Aleksander Lucu), naj bi se pred kakim letom dni v tajnosti sestali Milan Kučan, Zdenko Roter, Niko Toš, Mile Šetinc, Tine Hribar, Spomenka Hribar, Gregor Golobič, Janez Zemljarič in še nekaj borčevskih funkcionarjev. Gostinski objekti naj bi bili takrat uradno še zaprti zaradi epidemije, zato se je bilo mogoče lažje prikriti. Na omenjenem sestanku naj bi ugotovili, da niti Tomaž Vesel, niti Aleksander Čeferin, pa tudi ne Jože P. Damijan, niso ravno kadri, ki bi lahko zastopali interese »zdravih sil« na prihodnjih volitvah. Zato je gostilniški »centralni komite« pooblastil Golobiča, da se pogovori z dr. Robertom Golobom, ki naj bi v svojih mlajših letih v času kadrovskih bitk na področju energetike precej rogovilil, nato pa naj bi se umiril in nastopal precej umirjeno. Golob naj bi tako postal prikriti »mesija«, saj naj bi nastopal tako, da desnica sploh ne bi vedela, da je on Kučanov izbranec.

Marca 2021 naj bi se tako Kučan in Golob sestala na nekem kmečkem turizmu ob Kolpi, kjer naj bi Kučan na skrivaj mazilil Goloba z bučnim oljem iz Prekmurja, ob tem pa mu naročil, naj ne obiskuje več frizerja vse do volitev prihodnje leto. Češ, za nas, strice iz ozadja, bo to znamenje, da si »naš«.

Kakšen mesec kasneje je Kučan preko svojih odbornikov obvestil Jašo Jenulla, da predčasnih volitev ne bo in da bo moral s svojimi politkomisarji vseeno še garati. V zameno za kolesarske vragolije bo Kučanov skrivni forum pokril stroške vseh kazni, ki jih je Jenullu napisala policija.

Kučanov tajni forum se je ponovno sestal lani jeseni, po vsej verjetnosti v začetku oktobra, tokrat na Kočevskem. Na sestanku naj bi bilo ugotovljeno, da projekt s »Taubijem« dobro teče in da bo z novim mandatom predsednika uprave Gen-I dovolj močna figura, ki bo podiral mejo med desnico in levico, s tem pa pridobil k sebi dovolj kritične mase v volilnem bazenu za novo levo-sredinsko vlado. No, kot je znano, se je to sfižilo, saj je prišlo do drugačne odločitve vlade, Golob pa je prezgodaj razkril javnosti načrte svojih botrov. Tudi zato naj bi bil Kučan na proslavi v Dražgošah vidno razburjen – ko je nastopal kot govornik, mu je glas drhtel. Postalo je namreč jasno, da se je načrt sfižil, ker je Golob dejansko prezgodaj pobegnil iz kletke, podobno kot »petelin, ki je prezgodaj zapel«, za novega mesijo pa je dejansko že zmanjkalo časa.

Sedaj se postavlja vprašanje, zakaj je Golobu prehitro »ušlo« in je namesto vrabca v roki nenadoma postal golob na strehi. Po ugotovitvah dr. Damirja Črnčeca, obveščevalca in stratega, ki se vse bolj oddaljuje od LMŠ, naj bi Kučan mazilil Goloba z oljem, ki poprej ni bilo blagoslovljeno. Medtem pa člani Kučanovega skrivnega foruma menijo, da je bila napaka v tem, da je Golob morda prikrit desničar in bo naredil vse, da desnica zmaga. »Navsezadnje je Janšev plačanec. Katera vlada pa mu je dajala tako visoko plačo? Janševa seveda!« je za naš portal dejala dr. Spomenka Hribar.

Bobby Taubitsch