Miša je vse bolj ekološko ozaveščena, želi razbremeniti javni zavod RTV Slovenija... (foto: Škandal24)

Legendarna TV zvezda Miša Molk se je po informacijah nekaterih medijev odločila, da vendarle odide v pokoj, saj bi ji zaradi pomanjkanja dela grozila izredna odpoved delovnega razmerja, kar pomeni, da bi lahko pristala na zavodu za zaposlovanje. 

Glede na leta pa gre za težko zaposljiv kader, zato naj bi se odločila za predčasno upokojitev, trdijo naši viri z RTV. Češ, star pregovor “stara koka, dobra supa” ni več v modi.

Seveda smo želeli preveriti informacijo pri Miši Molk osebno. Povedala pa nam je nekaj šokantnega…

Dejala nam je: “Res je, odhajam v pokoj, pa ne zaradi Urbanije, niti ne zaradi mlajših kolegic, tudi ne zaradi generalnega direktorja RTV. Pač pa iz ekoloških razlogov. Nedavno sem se odkrito pogovorila s predstavniki ministrstva, ki je odgovorno za okolje, in so mi svetovali, naj se v skladu z direktivami naše vlade o t. i. zelenem prehodu raje umaknem. RTV Slovenija kot javni zavod mora prvi dati zgled za ekološko obnašanje, zavedam se, da sama nisem ravno najboljši primer za ekologijo. Saj veste, umetne mase pa to… Pa tudi se nisem ekološko izražala, enkrat mi je ob koncu prenosa z Eurosonga grdo ušlo v eter, ker sem pozabila izklopiti mikrofon, bilo pa je precej grše kot tisti Jankovićev drekovod.” 

Ob tem je še spomnila, da je sedaj minilo že več kot dvajset let, ko je na Eurosong “poterala” t. i. Sestrake, sedaj je njihova gesla prevzel Inštitut 8. marec, nje same pa se niso spomnili, čeprav je imela takrat, leta 2002, največ zaslug za geslo “Samo ljubezen”.

Po naših informacijah naj bi Molkova ostala le še toliko, da bo svojim sindikalnim kolegom pomagala prezračiti zgradbo na Kolodvorski. Zato zadnje čase Helena Milinković loputa z vrati. “Škoda, Gregor Drnovšek kljub temu vetru ni mogel našteti niti enega Prešernovega nagrajenca. Še vedno je preveč zatohlosti v naši zgradbi,” nam je povedala.

Kot je še spomnila, so čeznjo naredili križ, kar ni nič čudnega, saj je nekdaj vodila televizijsko križanko Križ Kraž. Pri tem pa se s televizijcem Janezom Lombergarjem nista mogla sporazumeti, katera gesla bodo v večini. “Miša je bila večinoma za vodoravne, Janez pa za navpične,” nam je pojasnil eden od stalnih obiskovalcev bifeja Bangladesh, ki se nahaja v neposredni bližini zgradbe nacionalnega radia in televizije.

Michael Silenzio